Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:39 23 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Comunicat de presa 2 - DIICOT 26 Martie 2015

ro

26 Mar, 2015 13:18 602 Marime text
 Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu  polițişti de frontieră  din  cadrul  Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi  au efectuat, la data de  26.03.2015, un număr de 45 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni ce vizează destructurarea unui grup infracţional specializat în contrabanda cu ţigări.

    În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând din luna mai 2014, pe raza judeţului Galaţi a acţionat un grup infracţional organizat specializat în introducerea în România din Republica Moldova a unor importante cantităţi de ţigări. Aceste produse accizabile erau depozitate la diferite locaţii de pe raza municipiului Galaţi, de unde apoi erau comercializate prin intermediul unei adevărate reţele de desfacere.
    În cursul cercetărilor s-a stabilit că membrii grupului infracţional au introdus în România, depozitat şi comercializat peste 300.000 de pachete de ţigări, de diferite mărci.

    Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate peste 4.000 de pachete de ţigări, telefoane mobile precum şi importante sume de bani.
La sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Galaţi, precum si la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati, vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de  65 de persoane.
    Sprijinul tehnic a fost asigurat de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă – Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Galaţi.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii