Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Plus de catre Lidl Germania

ro

28 Jul, 2010 18:01 2426 Marime text

Consiliul Concurenţei analizează preluarea Plus de către Lidl Germania

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea de concentrare economică prin care Lidl Germania preia controlul asupra Pludi Market SRL/TREI România SCS/ TREI SRL, societăţile care administrază magazinele PLUS în România.
Autoritatea de concurenţă va evalua operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.
Deşi tranzacţia a fost notificată iniţial Comisiei Europene, Consiliul Concurenţei din România a fost considerată autoritatea cea mai potrivită pentru a realiza o analiză detaliată asupra pieţelor din România, în special pe acelea pe care Kaufland işi consolideaza poziţia  în urma preluării Plus.
Lidl este o reţea germană de magazine tip discounter ce activează pe piaţa comercializării cu amănuntul de produse alimentare şi nealimentare de consum curent în 23 de ţări din Europa, nefiind încă operaţională în România. Grupul din care face parte Lidl este prezent pe piaţa românească prin intermediul Kaufland.
Pludi Market  comercializează cu amănuntul produse alimentare şi nealimentare de consum curent în magazine de tip discounter purtand denumirea de Plus.
Consiliul Concurenţei invită părţile terţe interesate să prezinte eventualele observaţii sau puncte de vedere în legătură cu operaţiunea de concentrare economică 16 august 2010, prin fax, la nr. 021.405.45.10, prin e-mail: bunuri.consum@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr.1, Corp D1, Sector 1, Bucureşti, Cod Poştal 013701, Oficiul Poştal nr.33.

28  Iulie 2010

Biroul de Presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii