Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenda aplicata de Consiliul Concurentei societatii Romglas Brasov a fost mentinuta de instantele judecatoresti

ro

04 May, 2010 16:36 2287 Marime text

Amenda aplicată de Consiliul Concurenţei societăţii Romglas Brasov a fost menţinută de instanţele judecătoreşti

Tribunalul Braşov a confirmat legalitatea amenzii aplicate de Consiliul Concurenţei societăţii SC ROMGLAS SRL  pentru refuzul acesteia de a furniza datele şi informaţiile solicitate în cadrul unei cercetări de piaţă în domeniul producţiei şi comercializării sticlei plate în România. Astfel, Tribunalul  Braşov a menţinut ca legal şi temeinic procesul verbal de constatare şi sanctionare a contravenţiei, soluţia instanţei fiind definitivă şi irevocabilă.
Consiliul Concurenţei, prin Inspectoratul de Concurenţă Braşov, a sancţionat în luna noiembrie 2008, cu amendă contravenţională în valoare de cca. 10.000 lei societatea ROMGLAS Braşov, ca urmare a refuzului acesteia de a transmite în termenul legal, datele solicitate de autoritatea de concurenţă, în vederea efectuării unei analize de piaţă în domeniul producerii şi comercializării sticlei plate utilizate în diverse industrii: auto, mobilă, electrocasnice.
In realizarea atribuţiilor conferite de Legea concurenţei, inspectorii de concurenţă pot solicita agenţilor economici sau asociaţiilor de agenţi economici informaţiile şi documentele care le sunt necesare şi pot stabili termene până la care acestea să le fie transmise. Furnizarea de informaţii inexacte sau incomplete, de documente incomplete sau nefurnizarea informaţiilor şi documentelor solicitate, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de până la 1% din cifra de afaceri totală a anului financiar anterior sancţionării.
SC ROMGLAS SRL Brasov este importator direct de geamuri şi oglinzi, comercializează orice tip de geam (float, tras, mat, ornament, armat, table şcolare etc.), oferă servicii de prelucrare, şlefuire, găurire a sticlei, fiind un actor important în domeniul producţiei şi comercializării sticlei plate. Produsele şi serviciile societăţii au ca piaţă principală de desfacere România.
Reamintim faptul că, la sfarşitul anului 2008, Comisia Europeana a anunţat sancţionarea  companiilor producătoare de sticlă plată Asahi Glass, Pilkington, Saint-Gobain şi Soliver cu suma totală de 1,3 miliarde euro, pentru participarea acestor societăţi la formarea unui cartel în ceea ce priveşte livrarea de sticlă pentru industria auto în Spaţiul Economic European.

04 Mai 2010

Biroul de Presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii