Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPC lanseaza televiziunea de inalta definitie in Romania

ro

01 Oct, 2009 20:54 2030 Marime text

Bucureşti, 1octombrie 2009 - UPC România, compania de comunicaţii prin cablu, anunţă lansarea unui nou serviciu pentru clienţii săi: televiziunea de înaltă definiţie - oferind o calitate excepţională a imaginii şi a sunetului. Serviciul va fi disponibil la nivel naţional începând cu data de 1 octombrie 2009, împreună cu media box-ul DVR cu HD, totul contra unui cost suplimentar de 15 RON pentru posesorii actuali de DVR şi de 30 RON pentru posesorii de televiziune digitală, adăugat tipului de abonament deţinut - Medium sau Large.

Anul acesta UPC va oferi un pachet de 5 canale TV în format HD: TVR HD, PRO TV HD, Eurosport HD, History HD şi Fashion TV HD. Toate aceste canale se adaugă grilei de programe deja existentă, care se extinde astfel la 114 canale TV în platforma digitală.

„Ne dorim ca un număr cât mai mare dintre clienţii noştri actuali şi viitori să se bucure de servicii premium. Lansarea DVR-ului de catre UPC în a doua jumãtate a anului trecut a reprezentat o premierã absolutã în România. Iatã cã dorim sã continuãm aceastã tendinţã fiind primii care oferã clienţilor din România serviciul inovator de televiziune în format High Definition la nivel naţional, la un preţ accesibil. Ne aşteptăm să înregistrăm o creştere a numărului de clienţi care solicită acest serviciu, mai ales că studiile noastre de piaţă arată că, în momentul de faţă, românii sunt pregãtiţi din punct de vedere tehnic pentru a se bucura de noul serviciu HD - rata de penetrare a televizoarelor de tip HD Ready şi Full HD în România fiind de 10%, cu 3% mai mult comparativ cu anul trecut. Vom continua să investim în lansarea de servicii cu valoare adaugată, care să contribuie la calitatea vieţii abonaţilor noştri", adaugă Iulia Florea, Director, Customer Relations and Retail Sales, UPC România.

Televiziunea HD oferã o experienţã cu totul nouã, revoluţionând imaginea şi sunetul în moduri în care nu au mai fost percepute de telespectatori pânã acum. Claritatea imaginii este de 5 ori mai mare comparativ cu cea standard, pe când sunetul obţinut este Dolby surround 5.1, net superior celui specific televiziunii standard. În funcţie de tipul de plasmă sau LCD deţinut, rezoluţia poate fi de 1.366 x 768 pixeli, ajungând până la 1.920 x 1.080 pixeli. „Conform studiilor pe care le avem la dispoziţie, numărul de plasme HD Ready în România va ajunge la sfârşitul anului 2009 la peste 640.000, în timp ce plasmele Full HD, cu o rezoluţie superioară, vor ajunge la 78.000 anul acesta", adaugă Iulia Florea.

Serviciul de televiziune UPC HD este valabil în pachetele independente Digital TV - Medium şi Large, precum şi în pachetele cu mai multe servicii, 2Play şi 3Play.

Oferta de preturi

Numar canale

Pret optiune DVR

Pret optiune DVR cu HD

Pachet Medium

103 + 5

50 lei

65 lei

Pachet Large

109 + 5

75 lei

90 lei

Despre canalele HD

TVR HD este un canal TV de înaltă definiţie, difuzat de Televiziunea Română. Pe lângă materialele proprii înregistrate în HD, canalul mai transmite şi materiale primite din străinătate.

Pro TV HD este televiziunea de înalta definitie a trustului Central European Media Enterprises care emite de la 1 decembrie 2007.

Eurosport este primul canal de sport care rulează în format HD, oferind o claritate de cinci ori mai mare faţă de norma de televiziune standard. Canalul este disponibil în 31 de ţări, în 16 versiuni lingvistice, inclusiv în română. Eurosport HD oferă peste 120 de discipline sportive diferite şi peste 6.000 de ore de sport anual - din care jumătate reprezintă transmisii ÎN DIRECT.

Cu History HD istoria devine relevantă şi distractivă printr-o abordare nouă a tot ceea ce ne face ceea ce suntem. HISTORY HD transmite programe originale, premiate, care includ reconstituiri uluitoare, cele mai moderne imagini generate de computer (CGI) şi povestiri emoţionante; toate într-o rezoluţie cu adevărat înaltă. Printre seriile originale se numără The Universe, Ice Road Truckers şi Ancient Discoveries.

Cu noul canal Fashion TV HD, mersul pe catwalk devine aproape real. În plus, telespectatorii pot viziona la o calitate superioară emisiuni despre Top Modelele din toata lumea, spectacole de modă deosebite, interviuri din culise, imagini exotice sau petreceri fabuloase din lumea modei.

  • Dintre toti operatorii de cablu, UPC ofera cele mai multe canale in pachetul de baza - 80. Clientii au acces si la 21 de canale radio stereo.
  • La celelalte televizoare din locuinta, clientii upc digital tv urmaresc gratuit 40 de canale, retransmise in sistem analog
  • Serviciul upc digital tv ofera numeroase programe, la o calitate deosebita a imaginii si sunetului

Bucuresti, 13 august 2007 - Serviciul UPC de televiziune digitala prin cablu, upc digital tv, are o noua structura, imbunatatita, din aceasta vara: 80 de canale in pachetul de baza, 4 canale de film, 3 canale pentru adulti, la o calitate deosebita, pentru un pret avantajos.

Principalele avantaje oferite de upc digital tv sunt: calitatea deosebita a imaginii si a sunetului, numarul mare de programe care poate fi receptionat (87 fata de 55 existente in oferta analogica din Bucuresti, dintre care 25 de canale nou-noute) si flexibilitatea in alegerea pachetelor de programe, totul pentru o diferenta de pret mica fata de tariful abonamentului la televiziunea analogica prin cablu. in acest moment, prin serviciului upc digital tv, compania ofera cele mai multe canale de televiziune in pachetul de baza, dintre operatorii de cablu.

Clientii din Bucuresti pot alege 87 de programe de televiziune transmise digital, structurate in 4 pachete:

  • Basic Digital - 80 de canale - 45 RON
  • Film Digital - 84 de canale - 60 RON (Basic Digital + 4 canale de film: HBO, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax2)
  • Adult Digital - 83 de canale - 60 RON (Basic Digital + 3 canale pentru adulti: Hustler TV, Hustler Blue, Private Spice)
  • Digital Supreme - 87 de canale - 65 RON (Basic Digital + Film Digital + Adult Digital )

Cu upc digital tv, clientii au acces la:

  • ghidul electronic de programe, EPG, prin care afla, in orice moment, ce emisiuni pot fi vizionate zilnic la televizor, prin simpla apasare a tastei EPG de pe telecomanda
  • optiunea "control parental" care le permite sa blocheze accesul copiilor la oricâte canale doresc, prin tastarea unui cod PIN
  • 21 de canale radio

"Televiziunea digitala este televiziunea viitorului si ofera clientilor posiblitatea de a avea acces la mai multe programe TV si la mai multe servicii de calitate superioara", spune Diana Segarceanu, Manager de Produse in cadrul UPC România. „ Tehnologia digitala aduce in casele clientilor nostri mai multe programe TV si canale radio de o calitate execelenta, grupate in pachete diverse. in viitor, vom oferi si servicii suplimentare, cum sunt Pay-per-View (vizionarea cu plata a anumitor canale sau emisiuni codate), Video-on-Demand (vizionarea la cerere a anumitor filme/emisiuni, chiar daca acestea nu sunt incluse in grila de programe initiala), dar si banda mai larga pentru serviciile de date si voce."

Pentru receptionarea semnalului digital prin cablu, UPC ofera clientilor, gratuit, in custodie, un decodor digital performant. Acestia pot receptiona serviciul digital pe unul dintre televizoarele din casa lor, in timp ce, pentru restul televizoarelor, le sunt oferite gratuit, prin semnal analog, cele mai importante 40 de canale românesti si straine.
Estimarile realizate in luna martie de Office of Communications (Ofcom), autoritatea britanica de reglementare a domeniului comunicatiilor, arata ca britanicii au fost cei mai receptivi din lume la capitolul televiziune digitala. Pâna la sfârsitul lunii februarie, peste 70% dintre ei aveau acces la serviciile oferite de televiziunea digitala, numarul de locuinte conectate la acest sistem fiind, la finalul lui 2005, de peste 17,5 milioane. Peste 55% dintre americani au ales si ei televiziunea digitala, iar in nalte tari europene penetrarea este de pâna in 50%.

UPC România. UPC România este una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu din tara noastra. Retelele UPC România deservesc, in acest moment, peste 1.400.000 clienti din aproximativ 200 orase. De când a intrat pe piata româneasca, in 1992, UPC a investit peste 500 de milioane USD, devenind astfel cel mai mare investitor american din tara. UPC România este afiliata la Liberty Global, Inc.

Liberty Global, Inc. Liberty Global (NASDAQ: LBTYA, LBTYB si LBTYK) este unul dintre liderii industriei mondiale de comunicatii prin cablu oferind servicii video, voce si acces la internet, pentru a conecta cei 16 milioane de clienti la lumea informatiei, a comunicarii si divertismentului. Compania are retele de comunicatii in banda larga in 17 tari, in principal in Europa, Japonia, Chile si Australia. Liberty Global, Inc. detine actiuni in companii de distributie de programe si continut media, cum sunt Jupiter TV in Japonia si Chellomedia in Europa.

Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati:
Dana Dobrescu
Relatii mass media, UPC România
T + 40 31 101 8100
M + 40 720 111 502
dana.dobrescu@upc.ro
www.upc.ro

Informaţii suplimentare despre UPC

UPC România. UPC România este una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu din ţara noastră. Reţelele UPC România deservesc, în acest moment, aproximativ 1.250.000 de clienţi în 200 oraşe. Potrivit viziunii companiei, această lume fascinantă în care trăim, dar deseori complexă, trebuie să fie accesibilă tuturor. Cei 15.000 de angajaţi UPC din Europa dau viaţă viziunii companiei prin simplitatea şi căldura umană care se regăsesc în fiecare din acţiunile lor. UPC România este afiliată la Liberty Global, Inc. (www.upc.ro)

Liberty Global, Inc. este liderul industriei mondiale de comunicaţii prin cablu oferind servicii avansate de video, voce şi internet în bandă largă, pentru a-şi conecta clienţii la lumea informaţiei, a comunicării şi a divertismentului. La data de 30 iunie 2009, LGI oferă servicii de înaltă calitate, către aproximativ 17 milioane de clienţi din 14 ţări, în principal în Europa, Japonia, Chile şi Australia. Liberty Global, Inc. deţine acţiuni în companii de distribuţie de programe şi conţinut media, cum este Chellomedia în Europa. (www.lgi.com)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii