Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPC lanseaza ghidul on-line despre navigarea in siguranta pe Internet pt parinti si copii-10.02.09

ro

10 Feb, 2009 20:18 1074 Marime text

Insafe şi UPC lansează ghidul on-line despre navigarea în siguranţă pe Internet, pentru părinţi şi copii (www.esafetykit.net)

Ziua Europeană a Siguranţei pe Internet: 10 februarie 2009

Bucureşti, 10 februarie 2009 – Insafe, organizaţia Uniunii Europene care coordonează activităţile de conştientizare a securităţii pe Internet în Europa şi compania de comunicaţii prin cablu UPC, lansează astăzi ghidul on-line despre navigarea în siguranţă pe Internet pentru părinţi şi copii. Ghidul on-line interactiv este tradus în 5 limbi europene şi în curând va fi disponibil şi în alte limbi. Lansarea ghidului on-line face parte din cadrul activităţilor dedicate Zilei Europene a Siguranţei pe Internet. 
 
Ghidul on-line va extinde acoperirea pe care a avut-o varianta tiparitã, care a fost lansatã cu succes anul trecut. Peste 300.000 de copii ale ghidului au fost distribuite în Europa, fiind tradus în 18 limbi, inclusiv arabã şi turcã. Ĩn România, ghidul a fost distribuit prin intermediul Consorţiului Sigur.info, prin partenerii UPC şi prin ONG-uri.

Ghidul interactiv cuprinde sfaturi detaliate pentru părinţi, o carte de activităţi practice pentru copii, un certificat pentru întreaga familie, abţibilduri şi cartonaşe, astfel încât toţi membrii familiei să participe la activităţi relaxante, cu scopul de a învăţa cum să navigheze în siguranţă online, fãrã riscul de a fi supuşi la comportamente nepotrivite sau chiar brutale cum ar fi coruperea sexualã a minorilor (on-line grooming).

Ziua Siguranţei pe Internet este sãrbãtoritã anul acesta în Luxemburg, beneficiind de susţinerea Comisiei Europene şi a D-nei Viviane Reding, Comisarul Uniunii Europene pentru Societatea Informaţională şi Mass Media, care a fost prezentã la lansarea ghidului on-line. " Felicit compania UPC şi Insafe pentru această iniţiativă. Este foarte important sã subliniem potenţialele riscuri la care sunt expuşi copiii în special, când oferã date persoanale pe site-urile cu reţele de socializare".
 
“Compania UPC România este mandrã sã confime angajamentul sãu pentru un Internet mai sigur prin lansarea acestui ghid on-line interactiv – un instrument excelent pentru educaţia în spiritul unei navigări sigure pe Internet şi a conştientizării nevoii de siguranţă în acest mediu. Navigarea în siguranţă pe Internet este una dintre temele predilecte pe care se concentrează programele noastre de investiţii în comunitate la nivel european. Prin lansaera acestui ghid disponibil on-line, UPC contribuie la succesul demersului organizaţiei Insafe de conştientizare şi sprijinire a familiilor care astfel devin mai încrezãtoare când lucreazã, se joacã şi interacţioneazã on-line în deplinã siguranţã. Creşterea semnificativă a oportunităţilor şi a informaţiei oferite de Internet nu este lipsită de riscuri, în special pentru utilizatorii mai tineri. UPC îşi doreşte să fie printre primii care iau măsuri în rezolvarea acestor probleme, pentru a face tot ce este posibil ca să facă din Internet un loc sigur pentru întreaga lume”, a declarat Raluca Milin, Director Marketing & Vânzări, UPC România.

UPC România doreşte să facă din navigarea pe Internet o experienţă mai sigură şi mai uşoară pentru clienţii săi. Ţinând cont de ameninţările şi vulnerabilităţile cu care se confruntă astăzi utilizatorii Internet-ului, compania le oferă începând din luna noiembrie 2008 o soluţie completă de securitate pentru calculatorul personal, pentru ca aceştia să se bucure fără griji de serviciile de Internet. Pachetul Smart Guard contine: Anti-Virus – acest software protejează calculatorul personal împotriva viruşilor; Internet Firewall – lasă doar Internet-ul ”bun” să treacă, blocând traficul ”rău” şi protejează în faţa atacurilor hacker-ilor, viruşilor şi troienilor care circulă pe Internet; Anti-Spyware –această parte a pachetului asigură că informaţiile personale, cum ar fi parole, numerele cărţilor de credit nu pot fi transferate către alte surse, fără ştirea titularului; Spam Control – e-mail-urile nedorite, oferte care nu au fost solicitate vor fi redirecţionate către un folder dedicat de spam, astfel că Inbox-ul nu va fi încărcat; există şi opţiunea prin care aceste e-mail-uri spam să fie şterse automat; Control parental – limitează accesul copiilor la conţinutul online neadecvat, dăunător şi nepotrivit vârstei lor prin blocarea accesului la acele site-uri. Pentru mai multe detalii vizitaţi: www.upc.ro/smartguard.

Ghidul interactiv on-line
Ghidul, disponibil la adresa: www.esafetykit.net, va fi distribuit prin intermediul mai multor canale, incluzând nodurile locale Insafe, companiile locale UPC, organizaţii neguvernamentale şi şcoli. Ghidul conţine sfaturi detaliate pentru părinţi, o carte de activităţi practice pentru copiii între 6 şi 12 ani, un certificat pentru întreaga familie, abţibilduri şi cartonaşe. Ghidul urmãreşte „dezvoltarea abilitãţilor” prin sprijinirea misiunii reţelei Insafe de a încuraja oamenii să folosească Internet-ul, precum şi produsele digitale şi alte tehnologii online, într-un mod pozitiv, sigur şi eficient.

Ziua Europeană a Siguranţei pe Internet 
Ziua Europeană a Siguranţei pe Internet este un eveniment anual, care are loc în peste 50 de ţãri în luna februarie . Este organizată de Insafe, reţeaua europeană de siguranţă a Internet-ului. Cea de a 6-a ediţie a SID are loc pe 10 februarie 2009. UPC Broadband este, la nivel european, sponsorul Gold al Zilei Europene a Siguranţei pe Internet. Este pentru al doilea an consecutiv când Ziua Siguranţei pe Internet se marcheazã şi în România.

Despre Insafe 
Insafe, cu centrul în Bruxelles, este o reţea de noduri naţionale care coordonează campanile de conştientizare a nevoii de siguranţă a navigării pe Internet din Europa. Reţeaua este înfiinţată şi co-finanţată de Comisia Europeană, prin programul „Internet mai Sigur”. Misiunea reţelei Insafe este de a încuraja oamenii să folosească Internet-ul, precum şi alte tehnologii online, într-un mod pozitiv, sigur şi eficient. Reţeaua face apel la împărţirea responsabilităţii pentru protejarea drepturilor şi nevoilor cetăţenilor, în special copii şi tineri, între guverne, educatori, părinţi, media, industrie şi alţi actori semnificativi. Partenerii Insafe lucrează împreună pentru a împărtăşi cele mai bune practici, informaţii şi resurse. Reţeaua interacţionează cu industria, şcolile şi familiile, cu scopul de a încuraja oamenii să depăşească decalajul digital dintre casă şi şcoală şi dintre generaţii. (www.saferinternet.org

Despre UPC România
UPC România este una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu din ţara noastră. Reţelele UPC România deservesc, în acest moment, peste 1.300.000 de clienţi din aproximativ 200 de oraşe. De când a intrat pe piaţa românească, în 1992, UPC a investit peste 700 de milioane EUR, devenind astfel cel mai mare investitor american din ţară. Potrivit viziunii companiei, această lume fascinantă în care trăim, dar deseori complexă, trebuie să fie accesibilă tuturor. Cei 15.000 de angajaţi UPC din Europa dau viaţă viziunii companiei prin simplitatea şi căldura umană care se regăsesc în fiecare din acţiunile lor. UPC România  este afiliată la Liberty Global, Inc. (www.upc.ro)

Despre Liberty Global
Liberty Global, Inc. este liderul industriei mondiale de comunicaţii prin cablu oferind servicii avansate de video, voce şi internet in banda larga, pentru a-si conecta clienţii la lumea informaţiei, a comunicării şi a divertismentului. La data de 30 septembrie 2008, LGI oferã servicii de înaltã calitate, catre aproximativ 16 milioane de clienţi din 15 ţări, în principal în Europa, Japonia, Chile şi Australia. Liberty Global, Inc. deţine acţiuni în companii de distribuţie de programe şi conţinut media, cum este Chellomedia în Europa. (www.lgi.com)

Pentru mai multe detalii vă rugăm să contactaţi:

Adina Deaconu, PR Specialist UPC România
M + 40 746 021 021
adina.deaconu@upc.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii