Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru controlul greutatii pe timpul sezonului rece, consumati zilnic cereale integrale

ro

27 Nov, 2009 16:58 775 Marime text

Pentru controlul greutăţii pe timpul sezonului rece, nutriţioniştii recomandă consumul zilnic de cereale integrale

Iarna, şi în special de sărbatori, avem tendinţa de a consuma multe produse bogate în grăsimi şi zaharuri, dar, pentru o bună stare de sănătate şi o greutate corporală corectă, trebuie să ţinem cont întotodeauna de nevoile nutriţionale ale organismului. În plus, cu cât suntem mai aproape de recomandările “piramidei nutriţionale” şi avem un program de exercizii fizice regulat, cu atât ne putem bucura mai mult timp de o funcţionare optimă a organismului şi de o siluetă de invidiat.

O alimentaţie echilibrată include o varietate de alimente, în cantităţi adecvate pentru menţinerea stării de sănătate, pe care trebuie să le repartizăm la cele 3 mese principale şi 2 gustări. Dintre acestea, micul dejun este cea mai importantă masă, întrucât trebuie să acopere 20-30% din necesarul zilnic de energie şi, de aceea, nu poate fi înlocuit de nicio altă masă a zilei.

“Iarna suntem mai vulnerabili din cauza temperaturilor scăzute şi organismul nostru are nevoie de o bogată sursă de fibre, nutrienţi, vitamine şi minerale. Având toate aceste beneficii, cerealele integrale sunt alimente de bază, contribuind zilnic la o alimentaţie echilibrată. Totodată, micul dejun, care include şi cerealele integrale, ajută la menţinerea unei greutăţi ideale şi la o stare generală de bine pe parcursul întregii zile”, explică Prof. Dr. Gabriela Radulian de la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice ”Nicolae Paulescu”.

“Preocupările legate de siluetă nu mai sunt de mult timp considerate doar un capriciu, greutatea corporală fiind direct asociată cu starea de sănătate a fiecăruia, femeie sau bărbat, indiferent de vârstă. De aceea, obiectivul nostru vizează o completă informare cu privire la rolul cerealelor integrale pentru un corect control al greutăţii şi, în general, la o alimentaţie echilibrată”, declară Lidia Chiracheş, Brand Manager – Breakfast Cereals.

Cercetătorii de la Oxford Brookes University din Marea Britanie au constatat că un consum de cereale integrale pentru micul dejun, precum Nestlé Fitness, în fiecare dimineaţă, timp de şase săptămâni, dar şi ca substitut pentru dejun în primele două săptămâni, este eficient pentru obţinerea şi menţinerea unei pierderi în greutate .

– Continuă pe pagina următoare –

– Continuă din pagina anterioară –

În primele două săptămâni ale studiului, subiecţii au consumat cereale integrale la micul dejun şi la prânz, iar în ultimele patru săptămâni doar la micul dejun.
· 85% dintre subiecţi au pierdut în medie 1,1 kg după primele două săptămâni ale studiului;
· 75% dintre subiecţi au pierdut în medie 1,4 kg la finalul celor şase săptămâni de studiu.
În mod interesant, pierderea în greutate a fost mai mare la persoanele care au consumat o varietate mai mare de cereale integrale pentru micul dejun decât la cele care au consumat un singur tip de cereale pentru micul dejun.
Cerealele integrale au în general un conţinut redus de grăsimi şi o concentraţie ridicată de carbohidraţi şi fibre, ceea ce face ca persoanele care le consumă la micul dejun să fie mai puţin predispuse tentaţiei de a mânca între mese , ceea ce ar explica modul în care subiecţii implicaţi în studiu au pierdut în greutate.
“Având în vedere creşterea incidenţei obezităţii în rândul populaţiei din întreaga lume, este important să conştientizăm faptul că includerea cerealelor integrale în alimentaţia zilnică determină pierderea în greutate şi menţinerea scaderii ponderale pe termen lung”, adaugă Prof. Dr. Gabriela Radulian.

Studiul a fost finanţat dintr-un fond al Cereal Partners şi a utilizat o varietate de cereale pentru micul dejun Nestlé, printre care şi Fitness. Rezultatele sunt publicate în ediţia din martie a revistei „Nutrition Bulletin” al British Nutrition Foundation şi sunt disponibile online.
Permanent preocupată de îmbunătăţirea stării de sănătate a consumatorilor, compania Nestlé a îmbunătăţit, încă de la începutul anului 2006, profilul nutriţional al cerealelor pentru mic dejun cu cereale integrale. Aceste produse le oferă consumatorilor opţiuni nutriţionale mai sănătoase şi sporesc importanţa acordată primei mese a zilei.

– Sfârşitul materialului de presă –

Pentru informaţii suplimentare:
Mihaela Grigorescu, PR Projects Manager
PRAIS Corporate Communications
Tel: 021.317.53.39, 317.53.40
Mobil: 0728.303.669
E-mail: mihaelagrigorescu@prais.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii