Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcul Eolian CEZ isi va incepe productia de energie verde dupa ce ultimul pas va fi facut – decizia finala a Transelectrica

ro

19 Apr, 2010 20:43 1144 Marime text

Parcul Eolian CEZ isi va incepe productia de energie verde dupa ce ultimul pas va fi facut – decizia finala a Transelectrica

Grupul CEZ mai asteapta o singura decizie pentru a conecta Statia de Transformare Tariverde la reteaua nationala.

Parcul eolian construit de Grupul CEZ in Romania este cel mai mare parc pe uscat din Europa, cu o capacitate totala instalata de 600 MW. Prin acest proiect, pe timp de criza, Grupul CEZ aduce in Romania o investitie uriasa – 1.1 miliarde Euro.
 
Desi cu un potential foarte mare pentru productia de energie eoliana, Romania avea la sfarsitul anului 2009 o capacitate instalata de numai 14.1 MW.

Odata ce Parcul eolian CEZ va deveni operational, Romania va reusi sa genereze cu 10% mai multa energie verde decat in prezent, apropiindu-se considerabil de indeplinirea conditiilor impuse de Uniunea Europeana in domeniul energiei regenerabile.
 
Asa cum au fost planificate, toate lucrarile de constructie si-au urmat programul stabilit si 70 de turbine sunt deja instalate; urmand ca restul sa fie construite in cel mai scurt timp. Aceste 70 de turbine fac parte din prima etapa a proiectului – Fantanele.

De indata ce vor fi conectate la Reteaua nationala prin Statia de Transformare de la Tariverde, aceste turbine vor mari de mai bine de 10 ori capacitatea instalata de energie eoliana a Romaniei (primele 70 de turbine vor fi gata sa produca 175 MW).

Toate autorizatiile, toate conditiile tehnice si cerintele legale au fost indeplinite si singura piesa lipsa in acest moment este aprobarea Transelectrica de a conecta Statia de Transformare la reteaua nationala.

Decizia, aflata acum in mana Transelectrica, este una deosebit de importanta, avand in vedere faptul ca numai conectarea acestei prime etape a proiectului (Fantanele) va aduce in sistemul energetic romanesc un total de 347.5 MW generati din energie eoliana.

Departamentul de Comunicare
CEZ Romania

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii