Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numar record de inscrieri la Cupa Danone - 10.05.2009

ro

10 May, 2009 19:17 1506 Marime text

Număr record de înscrieri la Cupa Danone

Sâmbătă, 9 mai, Cupa Danone a reunit la Constanţa peste 1400 de suporteri şi 490 de jucători. Pe stadionul „Voinţa” din complexul sportiv „Badea Cârţan”, cele 35 de echipe de copii de 10-12 ani s-au întrecut în fotbal pentru câştigarea titlului de campioană a Constanţei.

Cei peste 1900 de pasionaţi ai fotbalului aflaţi ieri pe stadion, s-au putut bucura de prezenţa marilor sportivi ai „Farului”: Dumitru Antonescu, Sebastian Iovănescu şi Paul Peniu, care au susţinut echipele şi au dat lovitura de deschidere a meciurilor.

Sub incurajările galeriilor şi îndrumarea antrenorilor, au ajuns în finală echipa Şcolii Nr. 6 „Nicolae Titulescu” şi cea a Şcolii „Grigore Moisil”. Cu scorul de 4-0, Şcoala Nr.6 a învins echipa adversă şi a câştigat astfel titlul de campioană a Constanţei şi dreptul de a participa mai departe în campionat, la Finala Naţională a Cupei Danone 2009, care se va desfăşura la Bucureşti, în data de 6 iunie, pe stadionul Centrului Naţional de Fotbal Mogoşoaia.

„Visul nostru este acela de a merge în Brazilia, de a câştiga finala de la Bucureşti. Este pentru a treia oară când echipa Şcolii nr.6 merge în turneul naţional al Cupei Danone. Competiţia este una deosebită, singura care adună copii de vârstă aşa de mică pentru a le oferi şanse în fotbalul românesc.” a declarat domnul George Drogeanu, antrenorul echipei câştigătoare.

Premiul de 300 euro oferit de Danone pentru cea mai activă galerie a fost adjudecat de galeria Şcolii nr. 39 „Nicolae Tonitza”, premiu constând în echipamente sportive. Locul 2 a fost ocupat de galeria Şcolii „Castelu”, premiată cu 200 euro pentru felul în care şi-a susţinut favoriţii.

Adunaţi sub spiritul fair-play-ului şi a plăcerii jocului, cei peste 1400 de suporteri prezenţi ieri pe stadion au avut parte de multe premii oferite de Danone. Toţi jucătorii au primit tricouri şi produse Danone, iar câştigătorii tombolei Danone au plecat acasă cu i-pod-uri, rucsaci, tricouri şi şepci oferite de NutriDay.

Partenerii media ai evenimentului au fost televiziunea pentru copii Minimax, Radio Itsy Bitsy, care a incantat copiii cu imnul sau antrenant, Radio Constanţa, cotidianul Libertatea, revistele Libertatea pentru Femei, Ioana, Tango, ziarul Gazeta Sporturilor, Zile şi Nopti, Ziua de Constanţa, Observator de Constanţa, Telegraf, Jurnal de Constanţa şi postul de televiziune TV Neptun.

Vor urma etapele locale din Cluj (16 mai), Bucureşti (23 şi 24 mai) şi Timişoara (31 mai) pentru desemnarea celorlalte echipe finaliste, urmand ca in data de 6 iunie sa se dispute la Bucuresti meciurile Etapei Finale a Cupei Danone. Doar una din cele 4 echipe va reprezenta Romania la Turneul Mondial Danone Nations Cup din Brazilia, Sao Paolo.

An după an, prin îndemnul “Crede în visul tău!”, Cupa Danone reuşeşte să unească din ce în ce mai mulţi copii pasionaţi de fotbal din şcoli şi cluburi, oferindu-le şansa de a-şi îndeplini cel mai frumos vis: participarea la un eveniment internaţional, desfăşurat după regulile Campionatului Mondial de fotbal şi întâlnirea cu Zinedine Zidane, patronul spiritual al competiţiei. In Romania, Ambasadorul Cupei Danone este fostul dublu castigator al Cupei Campionilor Europeni – Miodrag Belodecici.

Cupa Danone este organizată cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi al Federaţiei Române de Fotbal.

Pe site-ul www.cupadanone.ro pasionatii de fotbal se pot delecta pe parcursul desfăşurării Cupei Danone 2009 cu imagini şi filme incarcate chiar de ei, pot urmări evoluţia campionatului şi se pot înscrie la concursurile pregătite.

Despre Cupa Danone
Cupa Danone este parte integrantă a turneului internaţional de fotbal Danone Nations Cup adresat copiilor între 10 şi 12 ani. Anul acesta, la turneul final participă 40 de ţări. La nivel mondial, Cupa Danone este cea mai importantă competiţie fotbalistică pentru copii sub 12 ani, susţinută de FIFA.

Turneul final se desfăşoară în Brazilia, la Sao Paolo. Finala internaţională va avea loc in octombrie 2009. Micii fotbalişti îl vor întâlni cu această ocazie pe Zinedine Zidane, părintele spiritual al Danone Nations Cup.
Continuând tradiţia începută anul trecut, şi în acest an Cupa Danone se bucură de sprijinul cunoscutului fotbalist, Miodrag Belodedici. Micii jucători vor concura sub umbrela fair-play-ului şi a spiritului de echipă, valori promovate de Cupa Danone.

Compania DANONE PDPA România face parte din Grupul DANONE, prezent în 120 de ţări, unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, deţinând locul 1 în lume în fabricaţia de produse lactate proaspete şi locul 2 în lume în domeniul apelor minerale îmbuteliate. Grupul DANONE a înregistrat în 2008 vânzări de peste 15.22 miliarde EUR. Anul acesta, Grupul Danone împlineşte 90 de ani de existenţă.

DANONE România a înregistrat în anul 2008 o cifră de afaceri in crestere cu 18% faţă de anul precedent. Compania are în prezent peste 700 de angajaţi şi un portofoliu ce depăşeşte 60 de referinţe de produs, principalele mărci fiind: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Frutmania, Cremosso, Danette, Casa Bună şi gama tradiţională: Danone Sana, Danone Smântână şi Danone Lapte Proaspăt.

Pentru informaţii suplimentare:
Oana Vlad, PR Consultant Rogalski-Grigoriu, e-mail: oana.vlad@r-g.ro, tel: 0745.12.12.25

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • andrei 01 Jun, 2009 14:57 da vreau sa ma inscriu