Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:00 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GSK avertizeaza consumatorii despre riscul potential asupra sanatatii asociat cu folosirea in cantitate excesiva pe termen lung a cremelor adezive

ro

18 Feb, 2010 23:49 1298 Marime text

GSK avertizează consumatorii despre riscul potenţial asupra sănătăţii asociat cu folosirea în cantitate excesivă pe termen lung a cremelor adezive cu conţinut de zinc pentru proteze dentare şi informează despre procesul de tranziţie către formulele de produs fără conţinut de zinc.

Bucureşti, 18 Februarie 2010 - GlaxoSmithKline (GSK) ia o măsură voluntară de precauţie: oprirea distribuţiei cremei adezive cu conţinut de zinc pentru proteze dentare din protofoliul său cauzată de faptul că utilizarea în cantitate excesivă şi pe termen lung a acesteia prezintă un potenţial risc pentru sănătate.

În România, GSK distribuie creme adezive pentru proteze dentare atât cu conţinut de zinc cât şi fără conţinut de zinc, sub brandul Corega.

GSK va face tranziţia către versiunea fără conţinut de zinc a produsului afectat. "Fără zinc" va fi marcat vizibil pe noul ambalaj.

Dr. Howard Marsh, Chief Medical Officer, GSK Consumer Healthcare, a declarat: "Siguranţa consumatorilor noştri este principala noastră preocupare. Luăm această măsură deoarece am luat la cunoştinţă de potenţiale probleme asupra sănătăţii asociate cu folosirea în cantitate excesivă pe termen lung a cremelor noastre adezive cu conţinut de zinc pentru proteze dentare. Aceste raportări sunt extrem de rare, ţinând cont de faptul că în lume există mai multe milioane de consumatori a acestor produse. Oricine este îngrijorat că ar fi putut folosi produsul în exces ar trebui să întrerupă utilizarea lui, să îşi contacteze medicul şi să folosească o cremă adezivă fără conţinut de zinc. Folosirea unei cantităţi prea mari de cremă adezivă pentru proteze dentare poate fi un semn al unei proteze dentare neadaptate corespunzător pe gingii. Purtătorii de proteze dentare ar trebui să viziteze periodic medicul dentist pentru a se asigura că proteza lor este în continuare bine adaptată pe gingii."

Informaţia detaliată pentru România este furnizată în informarea pentru consumatori ataşată. Informaţiile complete pentru fiecare piaţă se regăsesc pe www.gsk.com.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii