Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COSMOTE Romania promoveaza accesul sigur la Internet pentru copii - 09.02.2009

ro

09 Feb, 2009 19:51 811 Marime text

COSMOTE România promovează accesul sigur la Internet pentru copii

              Bucureşti, 9 februarie 2009

COSMOTE România participă la cea mai amplă iniţiativă naţională menită să protejeze copiii şi adolescenţii de accesarea de conţinut online inadecvat, ca parte a contribuţiei companiei la îmbunătăţirea mediului în care îşi desfăşoară activităţile. COSMOTE şi-a asumat un rol activ în prevenirea expunerii tinerilor la accesarea şi primirea de conţinut online inadecvat şi a investit într-o campanie de comunicare complexă, care incorporează mai multe medii, inclusiv Internetul. Având în vedere viteza cu care avansează tehnologia, activităţile de prevenire şi informare sunt modalităţile prin care copiii şi adolescenţii învaţă cum să folosească serviciile de Internet, mobile şi de comunicare în siguranţă.

Cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet, care este celebrată mâine, 10 februarie, COSMOTE va lansa o campanie de comunicare internă şi externă şi va participa la evenimente care promovează accesul sigur la mijloacele de comunicare şi informare de Internet şi mobile.

Ca parte a acţiunilor externe, COSMOTE participă mâine la conferinţa Ziua Siguranţei pe Internet, organizată de Salvaţi Copiii România în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene. În cadrul acestui eveniment, COSMOTE va oferi telefoane mobile ca premii pentru câştigătorii concursului Familia mea Internaută, ce reuneşte proiecte realizate de copii, prin care se transmit mesaje de conştientizare despre etica şi siguranţa folosirii tehnologiei comunicaţiei şi informaţiei, mai precis a Internet-ului şi telefoniei mobile.

În următoarele săptămâni, COSMOTE va distribui către magazinele proprii şi cele ale partenerilor de la Germanos, precum şi în propriile sedii peste 50,000 de broşuri care explică modalităţile prin care tinerii pot fi protejati de accesarea de conţinut inadecvat.

Pentru categoria Erotic a serviciului i-mode, COSMOTE a implementat deja un sistem prin care părinţii pot bloca accesul copiilor la astfel de conţinut, direct prin intermediul serviciului sau printr-un apel la Serviciul de Relaţii cu clienţii la numarul 1234.

Ca parte a iniţiativelor interne, COSMOTE va include în cadrul newsletter-ului intern săptămânal informaţii legate de modalităţi de navigare pe Internet în siguranţă.

În anul 2007, COSMOTE România a adoptat Codul de Conduită privind siguranţa pe Internet. Acest cod este în fapt o formă de reglementare proactivă, menită să stabilească principalele direcţii şi principii pentru oferirea de conţinut mobil sigur.

Grupul COSMOTE a devenit, de asemenea, partener al unor iniţiative similare în Grecia şi Bulgaria, unde subsidiarele locale au dezvoltat o serie de mecanisme de control parental al accesului la servicii mobile, menite să protejeze tinerii de vizualizarea de conţinut dedicat adulţilor.

Grupul COSMOTE a avut o prezenţă activă în cadrul elaborării legislaţiei Europene privind siguranţa Internetului pentru adolescenţi şi copii, participând la Bruxelles la discuţiile legate de acest proiect. De asemenea, COSMOTE a fost prima companie grecească care adoptat această legislaţie în luna februarie 2007, împreună cu alţi 15 operatori de telefonie mobilă şi furnizori de conţinut din Europa.


CONTACT:Media Relations – Corporate Affairs DepartmentTel. + 40 – 21 – 4040 465 E-mail: mediarelations@cosmote.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii