Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COSMOTE Romania modifica tarifele de roaming si reduce unele tarife de voce, SMS si GPRS cu pana 75%

ro

09 Jun, 2009 16:21 850 Marime text

COSMOTE România modifică tarifele de roaming şi reduce unele tarife de voce, SMS şi GPRS cu până 75%

Bucureşti, 9 iunie 2009

COSMOTE România anunţă că începând cu 1 iulie îşi va modifica planul tarifar Roaming Avantaj pentru servicii de voce şi SMS precum şi tarifele de roaming pentru GPRS. Modificările se referă inclusiv la scăderea anumitor tarife cu până la 75% precum şi multe alte reduceri rezultate din strategia COSMOTE de a-şi adapta în mod constant ofertele pentru a veni în întâmpinarea nevoilor şi aşteptărilor clienţilor săi. 

În urma implementării acestor măsuri, anumite categorii de tarife pentru apeluri, mesaje scrise şi transfer de date în Uniunea Europeană vor scădea cu până la 40% (voce), 63% (SMS), respectiv 75% (date).

Noile tarife de roaming vor scădea la 0,43 Euro/minut (fără TVA), pentru apelurile de voce iniţiate dintr-una din ţările membre ale Uniunii Europene către alte state membre. Tarifele pentru apelurile primite în aceste ţări vor scădea şi ele la 0,19 Euro/minut (fără TVA). De asemenea, începând cu 1 iulie, trimiterea de SMS-uri din Uniunea Europeană va costa doar 0,11 Euro/mesaj (fără TVA).

COSMOTE va opera totodată şi o reducere substanţială a tarifelor de roaming GPRS pentru principala zonă unde călătoresc utilizatorii serviciului nostru de roaming – spaţiul Uniunii Europene. Când se vor afla în roaming în această zonă, clienţii COSMOTE vor plăti pentru traficul de GPRS numai 2 Euro/MB.

„Conform rezultatelor unor studii efectuate în rândul clienţilor COSMOTE, pentru o mai mare claritate şi înţelegere a tarifelor Roaming Avantaj de către utilizatori, compania a decis să redefinească zonele de roaming şi a tipurile de destinaţii ale apelurilor în funcţie de criterii clare, logice şi geografice. Una dintre categoriile de destinaţii nou introduse este <Apeluri către România>, deoarece mai mult de 90% dintre apelurile iniţiate din roaming sunt către casă. O altă modificare este introducerea a încă unei zone de roaming, pe lângă cele 5 existente, ca şi rearanjarea ţărilor incluse în fiecare dintre acestea”, a declarat Oana Cristea, Senior Manager Roaming & Interconectare COSMOTE România.

În ultimul an, COSMOTE a adăugat acoperirii sale de roaming 38 de noi destinaţii.  Astfel, abonaţii COSMOTE pot folosi acum serviciile de roaming în 160 de ţări, prin intermediul a 342 reţele partenere, iar utilizatorii de Cartela COSMOTE au la dispoziţie servicii în 158 de ţări, prin intermediul a 279 reţele partenere. Serviciile GPRS sunt disponibile în 39 de ţări, prin intermediul a 71 de reţele partenere.
În anul 2007, COSMOTE a lansat serviciul informativ gratuit „Bon Voyage”, prin care toţi clienţii care utilizează serviciul de roaming, indiferent unde aceştia călătoresc, vor primi, la intrarea în ţara vizitată, un mesaj text cu informaţii despre tarifele de roaming corespunzătoare reţelei în care se află.
În plus, toţi clienţii COSMOTE care utilizează serviciile de roaming în spaţiul UE pot obţine gratuit informaţii suplimentare despre tarifele de roaming, apelând numărul special +4076ROAMING.
Apelurile formate din afara teritoriului UE către numărul special +4076ROAMING vor fi taxate ca şi un apel către România, în conformitate cu tarifele corespunzătoare zonei de roaming respective.

CONTACT:
Media Relations – Corporate Affairs Department
Tel. + 40 – 21 – 4040 465
E-mail: mediarelations@cosmote.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii