Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - GHR Prima de Craciun, pe primul loc in topul beneficiilor preferate de sarbatori

ro

03 Dec, 2015 13:03 1341 Marime text
General Human Resources: Prima de Crăciun, pe primul loc în topul beneficiilor preferate de angajați
 
 
București, 03 decembrie 2015 – Prima de Crăciun rămâne principalul beneficiu preferat de companiile și angajaţii din România cu ocazia sărbătorilor de iarnă, potrivit unei analize realizate de General Human Resources, furnizor specializat de servicii de resurse umane. Pe locul doi se situează al 13-lea salariu, urmat de tichetele cadou. 
 
„Angajatorii pun tot mai mult accentul pe acordarea de beneficii pentru angajaţi, atât cu ocazia sărbătorilor, cât și pe tot parcursul anului, în vederea creşterii ratei de retenţie în companie și atingerea unui grad de satisfacție cât mai ridicat. Anumite companii oferă de la abonamente avantajoase la săli de sport sau la clinici private, până la acoperirea costurilor pentru cursuri de specializare. Totodată, sfârşitul de an reprezintă o perioadă solicitantă din punct de vedere financiar pentru angajaţi, astfel că beneficiile extrasalariale, cu precădere cele în bani, sunt apreciate de către români”, spune Laura Gheară, Managing Director al General Human Resources.
 
Potrivit datelor General Human Resources, companiile au în vedere și copiii angajaţilor în perioada sărbătorilor, acordând cadouri pentru fiecare minor, de cele mai multe ori constând în jucării și dulciuri sau tichete cadou, respectând cadrul legal de acordare a acestora. Pentru copiii angajaților, unele companii optează și pentru organizarea de petreceri de Crăciun dedicate.
 
De asemenea, eforturile depuse de către angajaţi de-a lungul anului sunt răsplătite prin bonusurile de performanţă, care au ca scop fidelizarea salariaţilor, şi prin acordarea de premii de recunoaştere a meritelor, companiile desemnând “Angajatul anului” sau “Angajatul cu cele mai bune vânzări” în cadrul petrecerii de Crăciun. Anul acesta s-a observat o nouă abordare din partea unor companii din România, care au decis să redirecționeze sumele alocate pentru organizarea unor astfel de evenimente către susţinerea unor cauze umanitare.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii