Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un proiect cu dedicaţie! Consiliul Judeţean Constanţa cumpără îmbrăcăminte şi încălţăminte (documente)

ro

13 Mar, 2014 00:00 3423 Marime text
În octombrie 2013 Consiliul Judeţean Constanţa a aprobat o hotărâre privind derularea „Programului de susţinere a învăţământului preşcolar şi din clasele 0 – VIII din mediul rural al judeţului Constanţa, în perioada 2013 - 2017”. „Roadele” au început deja să apară.
După atribuirea contractului de furnizare şi distribuţie a jucăriilor şi a celui furnizare şi distribuţie de fructe în vederea derulării programului amintit, la sfârşitul lunii ianuarie a fost atribuit şi contractul pentru achiziţionarea de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii, preşcolari şi şcolari din clasele 0 – VIII din şcolile din mediul rural din judeţul Constanţa.
Dacă valoarea contractului pentru jucării a fost de 2.548.000 euro, iar cel pentru fructe s-a ridicat la suma de 820.800 euro, Consiliul Judeţean Constanţa, în calitate de autoritate contractantă, a atribuit contractul pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte contra sumei de 9.620.880 euro. Procedura aleasă pentru atribuirea contractului de aproape 10 milioane euro a fost licitaţia deschisă, pentru care autoritatea contractantă a primit trei oferte. Numai una a fost însă admisă şi mai apoi declarată câştigătoare. Este vorba despre SC Tomis Rent SRL, care, în cadrul procedurii, a reprezentat asocierea SC Tomis Rent SRL şi SC Libro Events SRL, în calitate de lider al asocierii.

Dau un proiect pentru un câştigător!

În afara apartenenţei la acelaşi proiect, ceea ce leagă cele trei atribuiri între ele este... firma câştigătoare, toate cele trei fiind adjudecate de aceeaşi SC Tomis Rent SRL.
Societatea figurează la Registrul Comerţului cu doi asociaţi, respectiv Vasilica Popescu şi Viorel Popescu, acesta din urmă fiind şi administratorul firmei. În ceea ce-l priveşte pe Viorel Popescu, acesta a figurat ca asociat şi în SC Dovi International, firmă care în prezent apare la Registrul Comerţului ca fiind radiată. La sfârşitul anului 2012, SC Tomis Rent SRL declarase o cifră de afaceri de 3.165.293 lei, un profit net de 499.211 lei şi 2 salariaţi. Firma figurează cu obiect principal de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Din 2010 până la sfârşitul anului 2013 SC Tomis Rent SRL a furnizat, în baza unor contracte de achiziţii publice, atât Primăriei Constanţa, cât şi Consiliului Judeţean Constanţa, produse alimentare, vestimentare şi jucării pentru pachetele oferite de autorităţi copiilor cu prilejul sărbătorilor de iarnă. La o primă evaluare este vorba despre 15 contracte cu o valoare de peste 3,5 milioane lei.
Din aceleaşi date de la Registrul Comerţului reiese că SC Libro Events SRL a fost înfiinţată în anul 2009, are sediul în oraşul Bragadiru – judeţul Ilfov şi are doi asociaţi Georgiana Ivan şi Alexandru Cristian Micu, care mai figurează ca asociat în SC Speed Training M SRL. La sfârşitul anului 2012, firma declarase o cifră de afaceri de 11.147.063 lei, un profit net de 2.243.494 lei şi 73 de salariaţi.
Aşadar, toate contractele aferente derulării „Programului de susţinere a învăţământului preşcolar şi din clasele 0 – VIII din mediul rural al judeţului Constanţa, în perioada 2013 - 2017” au fost adjudecate de aceeaşi firmă, SC Tomis Rent SRL.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii