Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un „poziţioner” i-a asigurat firmei Romanian Chemical Services un nou contract cu Nuclearelectrica (document)

ro

12 Nov, 2015 19:16 1876 Marime text
„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă caştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu.

Societatea Naţională Nuclearelectrica SA a atribuit, prin negociere fără anunţ de participare (justificarea fiind că produsele pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice), un contract privind achiziţionarea unui poziţioner vană control. Valoarea totală finală a contractului este de 22.689,5 dolari fără TVA (89.839,08 lei). Criteriul de atribuire a fost „preţul cel mai scăzut”.

Operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul este un colaborator mai vechi al societăţii Nuclearelectrica şi anume Romanian Chemical Services SRL, cu sediul pe strada Barbu Văcărescu nr. 4, bloc 1, apartament 58, sector2, Bucureşti.

Nu este prima colaborare între SNN și firma menționată, de-a lungul anilor Nuclearelectrica achiziționând în mai multe rânduri piese de schimb critice de la Romanian Chemical Services. Societatea are un capital social de 700 de lei și este deținută, în proporție de câte 50%, de Vlad Constantin și Mihai Panait, care este și administrator, ambii din București. Domeniul de activitate al firmei, așa cum este declarat în 2013, la ultima înregistrare la Registrul Comerțului, este intermedieri în comerţul cu combustibili, minereuri, metale şi produse chimice pentru industrie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii