Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:33 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UM 02022 a încheiat două contracte pentru repararea plutelor Viking şi DSB (document)

ro

23 Sep, 2015 15:54 1038 Marime text
În legătură cu articolul intitulat - UM 02022 A ÎNCHEIAT DOUĂ CONTRACTE PENTRU REPARAREA PLUTELOR VIKING ŞI DSB (DOCUMENT), precum si in referire la articolele anterioare in care se mentioneaza faptul ca dl. Groza Sorin a fost trimis in judecata pentru savarsirea mai multor infractiuni, se impune aducerea la cunostinta opiniei publice, pentru o corecta informare, faptul ca prin sentinta penala nr. 985/30.09.2014 s-a dispus achitarea acestuia pentru toate infractiunile, solutia ramanand definitiva prin decizia nr. 586/17.06.2015 a Curtii de Apel Constanta. Ambele instante de judecata au decis, in urma administrarii probelor, ca inculpatul nu se face vinovat de nicio infractiune, ca nu a savarsit nicio penala, motivandu-se ca “dl. Groza Sorin a respectat intocmai prevederile Legii nr.31/1990 si continutul mandatului care i-a fost acordat” si “ca a facut dovada lipsei de temeincie a acuzatiilor cu inscrisurile depuse si declaratiile martorilor”.
Avocat Filisan Catalin

Decizie Judecătoria Constanţa: „Solutia pe scurt - Dosar nr. 12012/212/2012* HOT. In baza art.396 alin.5 in ref. la art.16 alin.1 lit.b NCPP achita inculpatul GROZA SORIN ,intrucat faptele nu sunt prevazute de legea penala.. In baza art.25 alin.5 NCPP instanta lasa nesolutionata actiunea civila formulata de partile civile OZBEK HALDUN si TEVFIK MORAN. In baza art.275 alin.3 NCPP cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu apel in 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică, azi 30.09.2014“


Ministerul Apărării Naţionale – UM 02022 Constanţa a atribuit contractul privind inspectarea, verificarea, testarea, repararea, înlocuirea componentelor expirate la plutele tip VIKING (12 persoane şi 20 persoane) şi TIP DSB (12 persoane şi 20 persoane).
Potrivit anunţului 162053/23.09.2015, publicat de e-licitaţie.ro, este vorba despre servicii de întreţinere şi reparaţii a structurilor plutitoare, care se vor executa la sediul prestatorului.
Valoarea totală finală a contractului sau a contractelor este de 423.136,06 lei. Procedura de achiziţie a fost de negociere fără anunţ de participare. Justificarea alegerii procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare a fost faptul că lucrările pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice.
Contractul nr: E2292 are drept obiect inspectarea, verificarea, testarea, repararea şi înlocuirea componentelor expirate la plutele tip VIKING şi a fost câştigat de General Marine Safety S.R.L., cu sediul pe strada Celulozei, nr. 2, et. P, localitatea:  Constanţa. Valoarea totală finală a contractului este de 271.641 lei fără tva.
Contractul nr: E 2477 are drept obiect servicii de inspectare,verificare,testare,reparare şi înlocuire componente expirate la plutele tip DSB LR a fost atribuit firmei Gedvec S.A., cu sediul în Incinta Port, Cămin Poarta 2, Sc.B, localitatea Constanţa. Valoarea totală finală a contractului este de 151.495,06 lei fără TVA.
 
Firma Gedvec are sediul social în clădirea administrativă Romtrans SA,incinta Port Constanţa, dana 15, cam.106, 113, 129, etaj 1, judeţul Constanţa. Ea a fost înfiinţată în 1997. Capitalul firmei este de 364.000 lei.
Acţionarii firmei sunt Ozbek Haldun, cetăţean turc, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 24.5% / 24.5%, Moran Tevfik Lutfi, cetăţean turc, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 26.5% / 26.5%, Groza Sorin, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 24.5% / 24.5%, Toanchină Ioan, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 24.5% / 24.5%. Administratori ai acestei firme sunt Daraban Gabriel şi Emin Argun Nardal. Obiectul de activitate al firmei este “Activităţi de servicii anexe transportului pe apă”. Gabriel Daraban este fratele preşedintelui CCINA, Mihai Daraban.
Foarte interesant este că despre Sorin Groza, poliţiştii au susţinut că, în calitate de administrator al firmei SC Gedvec SA Constanţa, pe 6 aprilie 2004 i-ar fi indus în eroare pe Tevfik Moran şi Haldun Ozbek. Cei doi erau şi ei administratori ai firmei Gedvec. Potrivit anchetatorilor, Groza ar fi emis o procură specială falsificată, despre care Moran şi Ozbek nu ştiau nimic, cu atât mai mult cu cât nu vorbeau limba română. Cu ajutorul acestei procurori, asociatul pedelistului Toanchină i-ar fi revocat din funcţia de administratori pe cei doi cetăţeni turci şi s-ar fi confirmat în funcţia de administrator unic. Anchetatorii au mai spus că, ulterior, Groza a administrat societatea „în mod defectuos şi ilegal, în interes personal, a schimbat cvorumul în luarea deciziilor", iar astfel „a folosit cu rea-credinţă creditul societăţii". Mai mult, se pare că Sorin Groza a început să scoată din societate sume mari de bani, fără a avea acest drept, atât în numele său, cât şi al celorlalţi administratori revocaţi. În total, Groza şi-ar fi însuşit suma de 374.975 de lei, adică dividendele pentru perioada anilor 2004 - 2007, pentru care nu avea mandat din partea celorlalţi administratori. Revenind la situaţia actuală, trebuie menţionat faptul că, potrivit datelor oficiale, administratorii SC Gedvec SA sunt Gabriel Daraban, care este, totodată, şi preşedintele Consiliului de Administraţie, Lutfi Tevfik Moran şi Haldun Ozbek, ultimii doi fiind şi membri în Consiliul de Administraţie.
 
Potrivit datelor Registrului Comerţului, firma General Marine Safety S.R.L  are sediul în municipiul Constanţa, strada Poet Andrei Mureşanu, nr. 23, Judet Constanţa. Aceasta este o firmă înfiinţată în 2007 şi are un capital de 2000 lei. Societatea are doi asociaţi: Monea Gabriel, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 50% / 50%, şi Magda Dorin, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 50% / 50%. Administrator este Monea Gabriel. Obiectul firmei este “activităţi de servicii anexe transportului pe apă”.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii