Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:38 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Societatea ISPE a mai câştigat un contract cu Primăria Cernavodă

ro

02 Dec, 2015 20:03 954 Marime text
 
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Primăria oraşului Cernavodă a atribuit, prin negociere fără anunţ de participare, un contract de achiziţie publică. Este vorba despre prestări servicii "Modificarea soluţiei proiectului tehnic ISPE nr. 7109.2/2012-6.3-S0063365-M6". Este vorba despre servicii de arhitectură; servicii de inginerie şi servicii integrate de inginerie; servicii de amenajare urbană şi servicii de arhitectură peisagistică; servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică; servicii de testare şi analiză tehnică efectuate în oraşul Cernavodă.

Acest contract presupune schimbarea soluţiei proiectate inţial, respectiv reţea aeriană cu soluţia proiectării unei reţele subterane ce se va executa cu conducte din oţel preizolate păstrându-se traseul şi diametrele reţelei din proiectul de execuţie.

Justificarea alegerii procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare a fost faptul că lucrările / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive artistice. Valoarea totală finală a contractului este de 12,950 lei fără TVA.
Criteriul de atribuire a fost “preţul cel mai scăzut”. Pentru acest contract şi-a depus oferta SC Institutul de Studii şi Proiectări Energetice SA (ISPE), căruia i-a şi fost atribuit contractul.

Firma a mai câştigat şi în luna octombrie un contract cu Primăria Cernavodă, privind „ Servicii de asistenţă din partea proiectantului pentru următoarele obiective de investiţii: Racordarea la magistrala de termoficare a PT.7 Dealul Sofia, Cernavodă, Racordarea la magistrala de termoficare urbană a PT 46 Cernavodă, Racordarea la magistrala de termoficare a PT 35 şi PT 45, inclusiv mărirea capacităţii de transport pe tronsonul 119-217 din oraşul Cernavodă”. Contractul a fost achiziţionat la valoarea de  33900.00 lei (fără TVA).

Detalii despre societatea câştigătoare
 
Societatea Institutul de Studii și Proiectări Energetice (ISPE) SA are sediul în Bucureşti, pe bulevardul Lacul Tei nr. 1-3, Bucureşti, a fost înființată în anul 1991 și se ocupă de „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea”.
Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului actualizate la data de 11 iunie, firma are ca asociat persoană juridică Romelectro SA şi ca acţionari persoane fizice pe Ioan Dan Gheorghiu și listă acționari în număr de 582.
Persoanele împuternicite ale societății sunt Ioan Dan Gheorghiu (administrator), Dumitru Gardan (împuternicit sucursala Timișoara), Virgiliu Rădulescu (administrator), Viorel Gafita (administrator) și Ion Eduard Chiţescu (director).
ISPE SA a înregistrat, la finele anului 2013, o cifră de afaceri de 41.318.723 de lei, un profit de 60.140 de lei și 522 de salariați.

Anunţul complet al acestei achiziţii publice poate fi vizualizat în secţiunea „Documente" a acestui articol. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii