Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:02 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Servicii de urmărire a comportării în timp a construcțiilor cu specific nuclear la CNE Cernavodă (document)

ro

17 Feb, 2016 09:19 2477 Marime text
 

 Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.

Societatea Națională Nuclearelectrica SA a atribuit, prin licitaţie deschisă, un contract de servicii de urmărire a comportării în timp a construcţiilor cu specific nuclear de la Centrala Nucleară Electrică de la Cernavodă.
 
În vocabularul achiziţiilor publice este vorba despre servicii de urmărirea comportării în exploatare a Clădirii Reactorului şi a comportării în timp a construcţiilor cu specific nuclear de la CNE Cernavodă, pentru Unităţile 1 şi 2.
 
Vorbim despre servicii de arhitectură; servicii de inginerie şi servicii integrate de inginerie; servicii de amenajare urbană şi servicii de arhitectură peisagistică; servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică; servicii de testare şi analiză tehnică.
 
Valoarea totală finală a contractului este de 2.189.280 RON fără TVA şi 48 de luni pentru execuţie. Criteriul de atribuire a fost "preţul cel mai scăzut". S-a primit o singură ofertă, considerată admisibilă. Acestui operator economic i-a şi fost atribuit contractul. Este vorba despre Regia Autonomă Tehnologii Pentru Energia Nucleară (RATEN) prin sucursala Centru De Inginerie Tehnologică pentru Obiective Nucleare (RATEN-CITON), str Atomiştilor, nr 409, judeţul Ilfov, localitatea Măgurele.
 
Contractul ar putea fi subcontractat, iar partea din contract care ar putea fi subcontractată este de 37% din valoarea contractului.

RATEN are sediul social în oraşul Mioveni, strada Câmpului, nr. 1, judetul Argeş. Societatea a fost înființată în 2013 și are un obiect de activitate bazat pe ”Cercetare-dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie”.
Text suplimentar activitate principală: activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea.

Administratorii societății sunt Şalaru Vasile, membru în Consiliul de Administrație, Milodin Constantin-Daniel, membru în Consiliul de Administrație, Tudorache Iulian-Robert, membru în Consiliul de Administrație, Rizea Adrian, director și împuternicit sucursală Argeș, Păunoiu Constantin, director și împuternicit sucursală, Costreie Toma-Bogdan, membru în Consiliul de Administrație, Patticu Cristian, director general și administrator, Codescu Dan, membru în Consiliul de Administrație, Pandelică Fl.Marcel-Bogdan, președintele Consiliului de Administrație.
 
Anul trecut, în vară, Guvernul a aprobat, printr-un Memorandum, deblocarea sumei de 4 milioane de lei pentru luna iunie 2015 din bugetul alocat Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, fonduri care vor contribui la finanțarea activității de cercetare-dezvoltare desfășurată în cadrul Regiei Autonome Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN).
 
Se vor asigura, astfel, utilități pentru întreaga Platformă nucleară de la Mioveni, participarea la întâlnirile de lucru programate în cadrul Proiectelor Comisiei Europene, operarea în siguranță a infrastructurii cu funcții de securitate nucleară, participarea personalului la acțiuni de instruire profesională, plățile unor activități curente, drepturi salariale etc.
 
Obligațiile RATEN pentru anul 2015 constau în realizarea Programului anual de cercetare, program avizat de Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare și corelat cu implementarea construcției în România a reactorului nuclear de demonstrație ALFRED, cu respectarea angajamentelor, acordurilor și parteneriatelor de colaborare cu organismele internaționale, Comisia Europeană și Agenția Internațională pentru Energie Atomică de la Viena.

RATEN este o regie de interes strategic ce coordonează activitatea de cercetare în domeniul energeticii nucleare şi, prin sucursalele sale, Institutul de Cercetări Nucleare Pitești (RATEN ICN) și Centrul de Inginerie Tehnologică pentru Obiective Nucleare București-Măgurele (RATEN CITON), asigură menținerea și dezvoltarea suportului științific și tehnologic pentru Programul Energetic Nuclear Național.
 
Programul Energetic Nuclear Național prevede operarea în condiții de siguranță și competitivitate a Unităților 1-4 Cernavodă, pregătirea specialiștilor în domeniu și o cooperare internațională susținută.
 
Potrivit vrajitorul.eu, în 2014 (ultima actualizare a datelor societății pe acest site), cifra de afaceri a RATEN era de 80.609.117 lei, profitul net de 63.292 lei, datorii totale de 14.030.905 lei și un număr de 916 angajați.

Anunțul de atribuire a contractului, publicat pe SEAP, poate fi citit în secțiunea Documente a acestui articol. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii