Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se extinde rețeaua de apă în localitatea Băltăgești, din comuna constănțeană Crucea. Contractul, adjudecat de trei firme care mai au contracte publice în județ

ro

24 Sep, 2022 00:00 1903 Marime text
  • Valoarea totală a contractului este de 878.362,53 de lei fără TVA, adică circa 177.000 de euro, la cursul actual, față de suma estimată inițial de primărie, de 996.055 de lei fără TVA, adică peste 200.000 de euro.
  • Pentru acest contract, a fost depusă o singură ofertă, respectiv cea din partea celor trei companii, atribuirea făcându-se prin procedura simplificată.
 
Companiile Apa Canal Proiect, Hydro Tehnic Prest și Akvo Konstruado, toate trei din județul Constanța și ultimele două controlate de aceleași persoane, și-au adjudecat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor privind obiectivul „Extindere rețea alimentare cu apă zona sudică a localității Băltăgești (zona cuprinsă între DJ 224 și strada Eternității), comuna Crucea, județul Constanța“.
 
Valoarea totală a contractului este de 878.362,53 de lei fără TVA, adică circa 177.000 de euro, la cursul actual, față de suma estimată inițial de primărie, de 996.055 de lei fără TVA, adică peste 200.000 de euro.
 
Informațiile privind atribuirea contractului au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că, pentru acest contract, a fost depusă o singură ofertă, respectiv cea din partea celor trei companii, atribuirea făcându-se prin procedura simplificată.
 
Despre contract
 
Se arată în descrierea contractului că „lucrările se vor executa în zona de intravilan a localității Băltăgești, pe străzile din zona sudică a localității și anume străzile Principală, Dunării, Eternității, Trandafirilor, Transformatorului, Verde, Stâncii și Ceairului“.
 
Totodată, conform temei de proiectare, proiectul prezintă lucrările de realizare a extinderii rețelei de distribuție apă pentru zona sudică a localității Băltăgești, se mai menționează în informațiile oficiale.
 
Nu în ultimul rând, se mai face precizarea că „lucrările propuse se vor efectua pe străzile Principală, Dunării, Eternității, Trandafirilor, Transformatorului, Verde, Stâncii, Ceairului, acestea fiind parte a domeniului public al loc. Băltăgești“.
 
Despre Hidro Tehnic Prest
 
Platforma Confidas.ro, consultată la data de 23 septembrie 2022, arată că societatea Hidro Tehnic Prest a fost înființată în anul 2006 și are sediul social în Lumina, pe strada Crizantemelor, nr. 10, județul Constanța, având ca activitate principală lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide.
 
Asociați sunt Claudiu-Paul Ilea, cu 60%, și Dorina Ilea, cu 40%, primul fiind și administratorul societății.
 
Numele celor doi se regăsesc în aceeași formulă și în Akvo Konstruado, firmă care a făcut parte, de asemenea, din asocierea care și-a adjudecat contractul privind rețeaua de apă în comuna Crucea.
 
În ce privește cifrele Hidro Tehnic Prest, în 2021, firma a raportat un profit de peste 40.000 de lei, șase angajați și cifra de afaceri de peste 1,04 milioane de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, în perioada 03.01.2013-02.07.2021, compania Hydro Tehnic Prest S.R.L. a încheiat nouă contracte de achiziții publice, în valoare totală de 1.278.568,20 de lei.
 
Printre instituțiile publice care au semnat contracte cu această companie se numără Comuna Lumina, Comuna Valu lui Traian și UM 02133.
 
Despre Akvo Konstrudao
 
La rândul său, compania Akvo Konstrudao, deținută, de asemenea, de cei doi Ilea, a fost înființată în 2020 și are sediul social în Valea Dacilor, pe strada Păstorilor nr. 10 A, județul Constanța, având ca obiect de activitate tot lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide.
 
Deși aflată relativ la început de drum, firma a raportat în 2021 un profit de peste 115.000 de lei, doi angajați și cifra de afaceri de aproape 660.000 de lei.
 
Firma are două puncte de lucru, unul în Constanța, pe bulevardul Tomis, iar al doilea în Ovidiu, pe strada Tulcei.
 
Potrivit Confidas.ro, în perioada 03.01.2013-02.07.2021, compania Akvo Konstruado S.R.L. a încheiat trei contracte de achiziții publice, în valoare totală de 374.086 de lei.
 
Instituțiile publice care au semnat contracte cu firma sunt Comuna Aliman, Comuna Istria și Comuna Lumina.
 
Despre Apa Canal Proiect
 
Potrivit Confidas.ro, Apa Canal Proiect a fost înființată în 2017 și are sediul social în Constanța, pe bulevardul Tomis, nr. 143 A, ocupându-se de activități de inginerie și consultanță tehnică legată de acestea.
 
Asociat unic și administrator este Marius Iulian Andrei, al cărui nume se leagă și de Branșamente Apa Canal (asociat 100%, administrator), Andrei Future Design (administrator), Consultanță și Proiectare Apă și Canal (administrator, reprezentant asociat persoană juridică) și Sanit Proiect (asociat unic, administrator) – radiată.
 
În 2021, societeatea Apa Canal Proiect a avut un profit de aproape 240.000 de lei, trei angajați și cifra de afaceri de peste 640.000 de lei.
 
Conform sursei citate, în perioada - 03.01.2013-02.07.202, compania Apa Canal Proiect SRL a încheiat două contracte de achiziții publice, în valoare totală de 75.000 de lei, instituțiile publice care au semnat contracte cu firma fiind Comuna Lumina și Comuna Mircea Vodă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Străzile din localitatea Crucea vor fi modernizate!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii