Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Școala Gimnazială nr. 1 Cernavodă cumpără alimente pentru Grădinița Panseluța de la un partener tradițional al instituțiilor publice din oraș și nu numai (DOCUMENT)

ro

11 Sep, 2022 13:41 3073 Marime text
  • Nu mai departe de luna iunie 2022, compania a încheiat un contract de aproape jumătate de milioane de lei cu Utilități Publice-Gospodăria Comunală SRL, societate controlată de Consiliul Local Cernavodă.
  • Printre instituțiile publice care au semnat contracte cu această firmă se numără comunele constănțene Pecineaga, Saligny, Topalu, Consiliul Județean Constanța, Municipiul Medgidia, dar și Primăria Cernavodă, SC Utilități Publice Cernavodă SRL, dar și Școala Gimnazială nr. 1 Cernavodă, precum și altele.
 
Școala Gimnazială nr. 1 din Cernavodă achiziționează alimente de circa 40.000 de euro, la cursul actual, pentru Grădinița Panseluța de la societatea Pegas Impex Cernavodă, nume cu rezonanță privind contractele publice încheiate în oraș în ultimii ani.
 
Nu mai departe de luna iunie 2022, compania a încheiat un contract de aproape jumătate de milioane de lei cu Utilități Publice-Gospodăria Comunală SRL, societate controlată de Consiliul Local Cernavodă, pentru furnizarea de piatră spartă și nisip.
 
În ce privește noul contract încheiat de Pegas Impex cu o instituție publică din Cernavodă, cel pentru livrarea alimentelor pentru Grădinița Panseluța, acesta a fost atribuit, potrivit Sistemului Electronic al Achizițiilor Publice, prin procedura simplificată.
 
Pentru contract a fost depusă o singură ofertă, valoarea estimată inițial fiind de 197.000 de lei, fără TVA, iar valoarea finală fiind de 196.923 de lei fără TVA, adică peste 40.000 de euro.
 
Despre Pegas Impex
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată pe 11 septembrie 2022, Pegas Impex a fost înființată în 1995 și are sediul social în Cernavodă, pe strada Castanilor nr. 1, având ca obiect de activitate „lucrări de instalații sanitare, de încălzire și aer condiționat“.
 
Asociat unic și administrator este Cristian Augustin Greavu, care figurează și în Yahoo Best (asociat 60%, administrator, firmă care are, de asemenea, contracte publice încheiate la Cernavodă, dar și în județ, cifra de afaceri fiind 846.227 de lei și numărul angajaților fiind 14), dar și în Inorog Construct (asociat 80%) – în prezent, radiată.
 
Grant pentru Yahoo Best
 
Cu privire la firma Yahoo Best, este de menționat că pe 18 martie 2022 a fost publicat „Anunțul privind începerea derulării proiectului Grant pentru capital de lucru acordat Benificiarului Yahoo Best“.
 
Mai exact, se arată în anunțul respectiv, obiectivul proiectului este reprezentat de „sprijinirea reluarii activității societății Yahoo Best SRL, prin acordarea unui ajutor sub formă de grant pentru capital de lucru, prin măsura «Granturi pentru capital de lucru», implementată de către Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) şi Agenţia pentru IMM, Atragere de Investiţii şi Promovarea Exportului (AIMMAIPE)“.
 
Valoarea proiectului este de 171.788,265 de lei, reprezentând valoarea totală, din care 149.381,10 lei grant și 22.407,165 de lei cofinanțare.
 
Conform aceleiași surse, contextul derulării proiectului este cel creat de criza Covid-19, proiectul având ca principale rezultate menținerea activității pe o perioadă de minim șase luni și, respectiv, menținerea sau suplimentarea numărului locurilor de muncă față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum șase luni, la data acordării granturilor.
 
Cifrele Pegas Impex
 
Cifrele Pegas Impex arată că firma a raportat în ultimul an un profit în creștere, de aproape 185.000 de lei, cifra de afaceri de 4,46 de milioane de lei, tot în creștere, numărul angajaților scăzând însă cu trei și ajungând astfel la 16.
 
Societatea are un punct de lucru în Cernavodă, pe strada Prelungirea Seimeni nr. 26.
 
Potrivit Confidas.ro, în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Pegas Impex SRL a încheiat 199 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 25.547.292,74 de lei.
 
Printre instituțiile publice care au semnat contracte cu această firmă se numără comunele constănțene Pecineaga, Saligny, Topalu, Consiliul Județean Constanța, Municipiul Medgidia, dar și Primăria Cernavodă, SC Utilități Publice Cernavodă SRL, dar și Școala Gimnazială nr. 1 Cernavodă, precum și altele.
 
Mai este de adăugat faptul că, în aprilie 2013, Primăria Orașului Cernavodă a concesionat bunuri imobiliare proprietate publică societății Pegas Imex, dar și Elcomex I.E.A. Cernavodă (vezi Secțiunea Document).
 
Concesiunile s-au făcut pe o perioadă de 49 de ani, în urma licitației din 27 martie 2013, redevența stabilită atunci fiind de 747,27 de lei în cazul Pegas Impex și 6.058,20 de lei în cazul celei de a doua societăți.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ce firmă se va ocupa de reabilitarea Grădiniței nr. 3 din Cernavodă (document)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii