Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protecția Copilului deschide un Centru de Zi de Recuperare în localitatea Lumina. De lucrări se va ocupa firma Corsa Construct (DOCUMENT)

ro

06 Apr, 2023 00:00 1684 Marime text
  • Se precizează în datele oficiale că a fost aplicată procedura simplificată pentru atribuirea contractului, fiind primite patru oferte.
  • Este posibilă subcontractarea în cazul lucrărilor de instalații electrice curenți slabi.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a semnat cu firma Corsa Construct, din Cernavodă, contractul privind execuția lucrărilor pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea unui imobil situat în localitatea Lumina, pentru deschiderea unui Centru de Zi de Recuperare.
 
Informațiile au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează faptul că valoarea contractului este de 2.167.383,58 de lei fără TVA, sumă ce echivalează cu aproape 440.000 de euro, la cursul actual.
 
De asemenea, se precizează că a fost aplicată procedura simplificată pentru atribuirea contractului, fiind primite patru oferte.
 
Valoarea estimată inițial a fost de 2.463.537,32 de lei fără TVA.
 
Se mai arată în datele oficiale că este posibilă subcontractarea în cazul lucrărilor de instalații electrice curenți slabi.
 
Denumirea completă a achiziției este „contract de execuție de lucrări pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea imobilului situat în localitatea Lumina, în vederea deschiderii unui centru de zi de recuperare (CZR) în localitatea Lumina, pe strada Morii, nr. 79, J-Lot 4/2 în cadrul Proiectului «Închiderea complextului de servicii comunitare Orizont» Cod SMIS 116058“.
 
În descrierea succintă a contractului se arată că acesta presupune „execuție de lucrări, conform specificații tehnice din cadrul caietelor de sarcini, a notelor conceptuale și a temelor de proiectare anexate“.
 
Se mai precizează că „aceste lucrări se vor executa în baza Programului Operațional Regional (POR)  2014 — 2020, axa 8, prin apelul dedicat Obiectivului Specific 8.3 — «Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale, Operațiunea C grup vulnerabil: copii». Rata de cofinanțare din partea Uniunii Europene este de 85% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), maxim 13% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului reprezintă rata de cofinanțare din bugetul de stat (BS), iar cofinanțarea din partea solicitantului este de minim 2% din valoarea cheltuielilor eligibile“.
 
Despre Corsa Construct SRL
 
Platforma Confidas.ro, consultată la data de 5 aprilie 2023, arată că societatea Corsa Construct a fost înființată în anul 2008 și are sediul social în Cernavodă, pe strada 9 Mai, nr. 5, obiectul de activitate fiind reprezentat de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
În toamna anului trecut, societatea a semnat cu Primăria Constanța contractul vizând montarea panourilor fotovoltaice la Școala Gimnazială nr. 38 Constanța.
 
Asociați în firmă sunt, potrivit Confidas.ro, Gabriela Marinciu și Constantin Marinciu, ambii fiind și administratori.
 
Numele celor doi se regăsesc și în Corsa Design Company SRL.
 
Pentru a reveni la Corsa Construct, în anul 2021, firma a declarat 25 de angajați, profit peste 210.000 de lei li cifra de afaceri a depășit 3,21 de milioane de lei.
 
Societatea are un punct de lucru în Cernavodă, pe strada George Coșbuc,  nr. 4.
 
Potrivit Confidas.ro, Compania Corsa Construct SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 700.154,04 lei.
 
Printre instituțiile publice care au semnat contracte cu această societate se numără Liceul Teoretic Andrei Saligny, Orașul Cernavodă, dar și Școala Gimnazială nr. 38 Dimitrie Cantemir Constanța.
 
În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
DGASPC Constanța a atribuit un contract ce vizează reparații la Casa Albatros, din Topraisar. Cine este firma câștigătoare (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii