Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Maliuc dă peste 500.000 de euro pentru infrastructura turistică. Banii merg la firma care a mai asfaltat străzi în localitate și la cea care a pus beculețele de sărbători (DOCUMENT)

ro

27 Jul, 2022 12:00 1296 Marime text
Primăria Maliuc - sursa foto: Facebook.com / Pagina oficială a primăriei
  • De lucrări se va ocupa asocierea formată din companiile Elf Group Otopeni SRL (leader) și Montini SRL, din Galați, oferta acestora fiind singura depusă.
  • Valoarea totală a achiziției, fără TVA, este de 2.660.725,48 de lei, adică aproape 540.000 de euro, la cursul actual, față de suma estimată inițial de aproape 580.000 de euro.
  • În anii trecuți, compania Elf Group Otopeni SRL a mai semnat contracte cu Primăria Maliuc, acestea vizând, în general, asfaltări, construcții de drumuri sau repararea acestora.
  • Printre contractele anterioare ale companiei Montini cu Primăria Maliuc se numără și cel de anul trecut privind iluminatul festiv de sărbători din Maliuc.
  • În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire a noului contract.
 
Comuna Maliuc, din județul Tulcea, a atribuit recent un contract de peste 500.000 de euro ce are ca scop realizarea unei infrastructuri turistice, de agrement și relaxare.
 
De lucrări se va ocupa asocierea formată din companiile Elf Group Otopeni SRL (leader) și Montini SRL, din Galați, oferta acestora fiind singura depusă. Contractul a fost atribuit prin procedura simplificată.
 
Valoarea totală a achiziției, fără TVA, este de 2.660.725,48 de lei, adică aproape 540.000 de euro, la cursul actual, față de suma estimată inițial de aproape 580.000 de euro.
 
Informațiile privind atribuirea contractului au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice și preluate pe www.licitatiapublica.ro.
 
Potrivit datelor oficiale, obiectivul principal al proiectului este realizarea unei infrastructuri turistice, de agrement și relaxare.
 
Astfel, achiziția include „reabilitarea aleei pietonale Iris, amenajarea și modernizarea spațiilor verzi existente, prin gazonarea suprafețelor și refacerea aleilor existente, realizarea unui sistem de irigat pentru spațiile verzi, crearea de facilități pentru recreere/agreement, spațiu de joacă, spațiu dotat cu echipamente de fitness, dotarea cu mobilier stradal, modernizarea străzii Fortuna și a străzii Dunării“.
 
Elf Group Otopeni, contracte privind asfaltările din Maliuc
 
În ce privește societățile care se vor ocupa de lucrări, compania Elf Group Otopeni SRL a fost înființată, potrivit Confidas.ro (consultată la data de 27 iulie 2022) în anul 2005 și are sediul în Otopeni, pe strada 23 August nr. 12.
 
Firma se ocupă de lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor, iar pachetul majoritar de acțiuni este deținut de Mirela Grigore, cu 75%, în timp ce Ion Pantilie deține 25% și funcția de administrator.
 
Numele Mirelei Grigore se leagă și de firma Broker Inter Top Asig SRL, firmă fără contracte publice încheiate.
 
La rândul său, Ion Pantilie figurează și în compania Mineral Proiect GT SRL, de asemenea, fără contracte publice.
 
În ce privește firma ce se va ocupa de lucrările de la Maliuc, în anul 2021, aceasta a raportat o scădere a numărului de angajați la 18, față de 22 în anii anteriori, dar o creștere a profitului față de 2020, în 2021 situându-se la 214.554 de lei.
 
Cifra de afaceri raportată în 2021, respectiv 5,94 milioane de lei, a fost mai mică, însă, față de ultimii doi ani.
 
Firma are puncte de lucru în Otopeni, dar și în localitatea prahoveană Cocorăștii Caplii.
 
Potrivit Confidas.ro, în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Elf Grup Otopeni SRL a încheiat 27 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 15.823.290,57 de lei.
 
Printre contractele publice anterioare ale companiei se numără și unele semnate în anii 2019 -2021 cu reprezentanții comunei Maliuc, dar și unele contracte desfășurate la o altă comună tulceană, Pardina.
 
În general, contractele de la Maliuc vizau asfaltări, construcții de drumuri sau repararea acestora.
 
Montini a instalat beculețele de sărbători
 
Cea de-a doua companie ce se va ocupa de infrastructura turistică din Maliuc este firma gălățeană Montini SRL, înființată în 1998 și care are ca obiect de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale“.
 
Parteneri cu părți egale în firmă sunt Aurelian și Gina Iacomi, ambii fiind, totodată, și administratorii societății.
 
Numele lui Aurelian Iacomi figurează și în firma radiată Monconstruct SRL, din Tulcea, în timp ce Gina Iacomi este asociat cu 5% în compania gălățeană Hoogalig Inc SRL, ce nu are încheiate contracte publice.
 
Montini SRL și-a păstrat același număr de angajați în ultimii doi ani, respectiv 11, în timp ce profitul raportat în 2021 a crescut simțitor față de 2019 (peste 250.000 de lei față de 479 de lei).
 
Cifra de afaceri pentru anul 2021 a firmei a înregistrat o ușoară scădere în ultimul an, fiind puțin peste două milioane de lei, în timp ce în 2020 s-a situat la circa 2,1 milioane de lei.
 
Compania Montini SRL are un punct de lucru în Galați și 207 contracte de achiziții publice, în valoare totală de 8.230.259,48 de lei, încheiate în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, potrivit Confidas.ro.
 
Printre partenerii publici ai firmei se numără și comuna Maliuc, dar și alte localități din județul Tulcea și nu numai.
 
De altfel, firma și-a adjudecat la finele anului trecut contractul privind iluminatul festiv de sărbători din Maliuc, suma fiind de 20.920 de lei.
 
În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire a noului contract.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Tulcea, în topul finanțărilor atrase prin PNRR!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii