Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța și-a stabilit consultanții în proiectul Policlinicii Municipale de Cardiologie și Oncologie care se va construi prin PNRR

ro

17 Feb, 2024 16:37 1004 Marime text
  • Serviciul de consultanță în elaborarea caietelor de sarcini și consultanță de specialitate (experti cooptați), pentru procedurile de atribuire aferente obiectivului de investiții „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou” a fost atribuit companiei ID Intelligence SRL din Voluntari, județul Ilfov
  • În 2022, compania a raportat o cifră de afaceri de 1,398,490 lei, 4 angajați, profit de 1,007,291 lei și datorii în sumă de 164,951 lei.
  • Asociați și administratori sunt Maria-Nadia și Radu Lupu -Gorduza. Cei doi mai figurează și în Omega Medical SRL dar și în Gorduza Parteners SRL
  • Suma pe care Primăria Constanța o plătește pentru serviciul de consultanță de specialitate pentru acest obiectiv de investiții este de 138.000 lei, adică aproape 28.000 de euro
  • Valoarea totală a proiectului „Policlinică Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou” este de 103.214.244,06 euro din care finanțare nerambursabilă prin intemediul PNRR 98.053.531,86 euro. Termenul pentru finalizarea construcțiilor și a dotărilor este iunie 2026
  • Noul spital va fi amplasat pe Bdul Aurel Vlaicu în zona Dacia Service pe un teren în suprafață de 19.660 mp. Acesta va avea două specializări: oncologie si cardiologi

Serviciul de consultanță în elaborarea caietelor de sarcini și consultanță de specialitate (experti cooptați), pentru procedurile de atribuire aferente obiectivului de investiții „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou” a fost atribuit companiei ID Intelligence SRL din Voluntari, județul Ilfov.
Suma pe care Primăria Constanța o plătește pentru serviciul de consultanță de specialitate pentru acest obiectiv de investiții este de 138.000 lei, adică aproape 28.000 de euro.
 

ID Intelligence SRL

Compania a fost înființată în 2016 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 8559 - Alte forme de învățământ n.c.a. . Firma deține și un punct de lucru în București, în sector 1.

În 2022, compania a raportat o cifră de afaceri de 1,398,490 lei, 4 angajați, profit de 1,007,291 lei și datorii în sumă de 164,951 lei.


Asociați și administratori sunt Maria-Nadia și Radu Lupu -Gorduza. Cei doi mai figurează și în Omega Medical SRL dar și în Gorduza Parteners SRL, ambele cu sediul social în orașul Voluntari.



Potrivit www.termene.ro, compania a mai încheiat trei contracte din achiziții publice directe cu Institutul Național de Sănătate Publică, Primăria Municipiului Reghin și Institutul de Boli Infecțioase Prof.dr.Matei Balș. Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism necesar investiției „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou”.
  
Reamintim că în ianuarie 2023, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat cele 27 de spitale care vor fi construite prin PNRR. Printre aceastea se numără și „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou”  


Valoarea proiectului „Policlinică Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou” este de 103.214.244,06 euro din care finanțare nerambursabilă prin intemediul PNRR 98.053.531,86 euro. Termenul pentru finalizarea construcțiilor și a dotărilor este iunie 2026.  


Noul spital va fi amplasat pe Bdul Aurel Vlaicu în zona Dacia Service pe un teren în suprafață de 19.660 mp. Acesta va avea două specializări: oncologie si cardiologie.  


Dotarea se va face cu aparatură de înaltă performanţă asistată de personal medical de specialitate pregătit și instruit să ofere servicii de calitate la standarde europene.  


De asemenea, municipalitatea își dorește crearea unui spaţiu centrat în jurul nevoilor pacientului și crearea unui mediu terapeutic, capabil să reducă stresul generat de actul medical.  


Realizarea investiţiei presupune construirea unei clădiri cu regimul de înălţime D+P+3E şi o suprafaţă construită de 2.991,00 m2 și o suprafață desfășurată de 12.202,00 m2.

Activitatea spitalului se va concentra pe două specialități: cardiologie şi oncologie.  


Descriere spital

Noul spital va avea cȃte două funcționalități pentru fiecare specialitate medicală, respectiv, ambulatoriu cu paturi de zi (40 paturi) şi spitalizare continuă, inclusiv ATI (64 paturi). Specialitatea Cardiologie va completa serviciile medicale existente, acestea neacoperind la acest moment cerințele şi necesarul populației. Pentru Oncologie nu există la acest moment servicii medicale, acestea fiind satisfăcute în alte localități, în special în Bucureşti. Noul spital va beneficia de cele mai noi şi înalte tehnologii în ambele faze de realizare, cea constructivă şi cea echipamentelor şi aparaturii, precum şi un nivel de digitalizare şi sustenabilitate inexistent în regiune. 


PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Policlinică Municipală de cardiologie și oncologie la Constanța prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Termenul de finalizare este 2026



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii