Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța se pregătește să contracteze creditul pentru parcările supraetajate?! O importantă companie de consultanță din București asigură asistența tehnică (DOCUMENTE)

ro

24 Jan, 2023 00:00 1480 Marime text
  • Municipiul Constanța și VMB Partners SA au încheiat un contract în valoare de 189.000 lei, fără TVA respectiv care are ca obiect asistență tehnică pentru structurarea și atragerea unei finanțări rambursabile destinate investițiilor de interes public local
  • Pentru anul 2021, cifra de afaceri raportată a fost de 1.256.976 lei, cu un profit de 35.376 lei și 8 angajați
  • VMB Partners a asigurat asistența a peste 50 de finanțări prin emisiuni de obligațiuni municipale și credite cu maturități de până la 23 de ani pentru primării și consilii județene
  • Cu toate că în caietul de sarcini nu se precizează destinația creditului, nu este exclus să fie vorba despre creditul pentru realizarea celor 11 parcări supraetajate promise de administrație
  • Deși în 2021, primarul Vergil Chițac afirma că parcările supraetajate se vor construi în parteneriat public-privat,  anul trecut reprezentanții municipalității au declarat că vor să amenajeze parcări supraetajate, cu fonduri de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și tot atunci au spus că împrumutul angajat se va ridica la 20 milioane de euro

 
Municipiul Constanța și VMB Partners SA au încheiat un contract în valoare de 189.000 lei, fără TVA, care are ca obiect asistență tehnică pentru structurarea și atragerea unei finanțări rambursabile destinate investițiilor de interes public local. Contractul a fost atribuit direct.

Cu toate că în caietul de sarcini nu se precizează destinația clară a împrumutului, ar putea fi vorba despre un credit pentru realizarea parcărilor supraetajate din municipiul Constanța.

Deși în 2021, primarul Vergil Chițac afirma că parcările supraetajate se vor construi în parteneriat public-privat, anul trecut reprezentanții municipalității au declarat că vor să amenajeze 11 parcări supraetajate, cu fonduri de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, și tot atunci au spus că împrumutul angajat se va ridica la 20 milioane de euro.

Pachetul integrat de servicii cuprinde: analiza capacității de îndatorare - prognoza gradului de îndatorare și realizarea prognozei bugetare multianuale - stabilirea structurii creditului, modului de calcul și frecvenței plății dobânzii, frecvența și ponderea tranșelor de plată a capitalului; conceperea și realizarea modelului actelor care vor fi adoptate de achizitor pentru aprobarea contractării împrumutului - conceperea și realizarea modelului documentației de achiziție pentru selectarea finanțatorului - elaborarea grilei de punctaj pentru evaluarea ofertelor.

În plus, în cadrul contractul, societatea din București va acorda Primăriei Constanța asistență pentru publicarea anunțului de participare, consultanță în elaborarea răspunsurilor de solicitările de clarificare, asistență la deschiderea ofertelor de creditare și la negocierea costurilor și a termenilor contractuali, evaluarea condițiilor ofertelor de finanțare si emiterea recomandării cu privire la declararea ofertei câștigătoare.
 
Despre VMB Partners SA

Compania a fost înființată în 1999 și are sediul social în București, pe strada Dumbrava Roşie nr. 2, Sector 2.

Pentru anul 2021, cifra de afaceri raportată a fost de 1.256.976 lei, cu un profit de 35.376 lei și 8 angajați.

Acționarii firmei sunt: Valentin-Adrian Miron care deține, potrivit www.confidas.ro, 86,37% din acțiuni, Alexandru Popescu și Jean Pierre Vincent cu câte 5% și Daniel Florin Iscru, Mihaela Florina Bărbuș și Maria Rafaela Bernath cu câte 1% din societate, respectiv Viorel Udma care deține 0.62% părți sociale.

Dintre acționari, Valentin-Adrian Miron mai figurează și în Societate de Investiții Certinvest IMM SA, iar Viorel Udma în Accendo International SRL și Accendo Capital SRL.
 
Administratori sunt: Valentin-Adrian Miron, Anca Maria Cernea și Elena Bărbulescu Olteanu.

Cei trei cenzori ai societății sunt: Laurențiu Bumbac, Nicoleta Coconcea și HM & DS Audit Service SRL.

Firma figurează cu 33 de contracte din achiziții publice în valoare de 4.746.210,76 lei.

A mai derulat contracte cu municipiile Alba Iulia, Timișoara, Botoșani, Iași, cu Ministerul Mediului, dar și cu mai multe comune din țară.
În anul 2001, VMB Partners a inițiat și coordonat emiterea primelor obligațiuni municipale din România post-decembristă, pentru orașele Predeal și Mangalia.

VMB Partners a asigurat asistența a peste 50 de finanțări prin emisiuni de obligațiuni municipale și credite cu maturități de până la 23 de ani pentru primării și consilii județene.


Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Banii vin de la BERD. Parcare supraetajată în KM 4-5. A fost emis certificatul de urbanism

Primăria Constanța se va împrumuta la BERD pentru a construi parcări pe structură metalică P+1 adaptată la mediul sărat. Cum vor arăta?

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii