Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța. Iluminat festiv în valoare de aproximativ 3,5 milioane de lei (DOCUMENTE)

ro

15 Nov, 2022 15:30 2007 Marime text

 
A fost atribuit contractul de iluminat festiv în municipiul Constanța.
 
Primul lot valorează 1.318.127,85 de lei, fără TVA, al doilea lot valorează 205.633,94 de lei, fără TVA iar al treilea lot valorează 908.922,89 de lei, fără TVA.
 
Pe principalele bulevarde a început deja montarea luminițelor de Crăciun.
Montarea instalațiilor și pe toate bulevardele, străzile principale, în parcuri, la intrările în oraș, în zona Peninsulară și Piața Ovidiu se va încheia până la 1 decembrie.
 
Câștigătorul contractului este asocierea de firme RC Energo Install SRL – Luxten Lighting Company SA.
Este vorba de aceeași firmă cu care Primăria Constanța a semnat contractul de 4,9 milioane de lei pentru iluminatul festiv și anul trecut.
 
RC Energo Install a fost înființată în 2005 și are ca unic asociat firma pe acțiuni Romcarbon.
 
Administratori sunt Eugen Florin Duca și Ioana Viorica Zăinescu.
 
În anul 2021 a avut o cifră de afaceri de 11.711.050 de lei, un profit net de 295.381 de lei și 61 de angajați (număr mediu). Obiectul de activitate este „lucrări de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat”. Adminstratori sunt Duca Eugen Florin și Zăinescu Viorica Ioana.

Compania din Buzău contractează și realizează anual, instalații pentru iluminatul de sărbători pentru 15 primării și municipalități.
 
Potrivit www.confidas.ro, RC Energo Install  a încheiat 203 contracte de achiziții publice în valoare totală de 17.284.460,49 lei.
 
 
Romcarbon SA, asociatul unic al companiei câștigătoare are ca obiect de activitate fabricarea plăcilor, foliilor, tuburilor și profilelor din material plastic și are ca acționari firma Living Plastic Industry (33%), un offshore din Cipru, Joyful River LTD (21%), și un altul din Insulele Cayman - Romanian Investment Fund (14%). Mai există două liste de acționari, una care deține 28,11% din firmă, cât și una cu o cotă de participare de 4,27%.
 
Administratorii săi sunt Ștefan Alexandru Toderița și cetățenii taiwanezi Yi Hao Wang și Liang Neng Huang. Directori sunt Viorica Zăinescu și Huang Liang Neng.
 
Huang Liang Neng mai apare ca reprezentant asociat persoană juridică în firmele buzoiene Greenfiber International SA, Greentech SA, Greenwee Internațional SA, Living Plastic Industry SRL, cât și cenzor la Sigurec International SA. Ștefan Alexandru Toderiță mai este asociat la 3More Now SRL, la At North Park SRL și la Fast Ride SRL.
 
Luxten Lighting Company SA
 
Firma a fost înființată în anul 2009 și are sediul social în București, pe strada Parâng. Capitalul social al firmei este de 42.126.043 lei.
 
Asociați în firmă sunt Monica Maria Bucur, cu o cotă de participare de 17,6993%, Silvian Șerbănescu, cu o cotă de participare de 14,5642%, Ionel Pepenică, cu o cotă de 23,4328%, Nicolae Claudiu Rădulescu, cu o cotă de 40,3137%, și o listă de acționari care reprezintă 3,99%.
 
Administratorii societății sunt Nicolae Claudiu Rădulescu, Elena Angela Vlad, Vlad-Andrei Rădulescu și Silvian Șerbănescu.
 
Cenzor este Societatea de Contabilitate, Expertiză și Consultanță Contabilă SRL, reprezentată de Emanuel Zegrea. Activitatea principală a societății conform codului CAEN este „Lucrări de instalaţii electrice”.

 
Potrivit www.confidas.ro, compania Luxten Lighting Company SA a încheiat 168 contracte de achiziții publice în valoare totală de  2.163.096.393,78 lei.
 
În ultimul an fiscal, societatea a raportat o cifră de afaceri de 62.048.623 lei, un profit de 7.682.083 lei, datorii de 18.439.384 lei și în medie 150 de angajați și funcționează cu 19 puncte de lucru în aproape toată țara.
 
Compania a mai încheiat contracte și cu CNAPMC, DRDP Constanța, Primăria Tulcea sau Primăria Mangalia dar și cu alte instituții publice din țară, inclusiv cu Administrația Prezidențială.

În ultimii ani, Primăria Constanța i-a declarat câștigători la licitația pentru închirierea, inclusiv montarea-demontarea, instalațiilor de iluminat festiv, pe perioada sărbătorilor de iarnă.

Luxten nu este străină de investițiile imobiliare. Compania a dechis în 2008 un hotel în Azuga și intenționa să mai ridice un altul pe un teren de  câteva hectare în aceeași stațiune montană.
 
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii