Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:57 05 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Cernavodă cumpără platformă de cântar, staţie de epurare şi aparate de condiţionat (document)

ro

19 Apr, 2016 23:43 1735 Marime text

Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Primăria Cernavodă a atribuit, prin negociere fără anunţ de participare, un contract privind furnizarea unor produse, printre acestea numărându-se o platformă de cântar, o electropompă submersibilă, un hidrofor, o staţie de epurare, un container de birou cu aer condiţionat, o instalaţie privind accesul la internet compusă din Rack şi cabluri, precum şi două aparate de aer condiţionat. Acesta nu intră sub incidenţa acordului privind contractele de achiziţii publice.

Potrivit licitatiepublica.ro, alegerea procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare este justificată astfel: „achiziţie de produse în condiţii deosebit de avantajoase de la un furnizor care îşi încetează definitiv activităţile comerciale”. Aşadar, a câştigat asocierea dintre Astaldi Spa Italia - Max Boegl România SRL. Estimat iniţial la valoarea de 51231.16 RON, fără TVA, acesta a fost achiziţionat pentru suma de 51200.00 RON, fără TVA.

Astaldi Spa Italia, sucursala Alexandru Şerbănescu – Bucureşti, sector 1, are sediul pe strada Nicolae Caramfir, nr. 53. Firma mama este Astaldi SPA, Pier Luca Canino, născut în Roma, Italia, este persoană împuternicită şi administrator. În ceea ce priveşte firma Max Boegl România SRL, aceasta are un capital social subscris de 104400 RON, integral vărsat. Asociatul unic este Max Boegl International SE, cu sediul în Germania, administratori fiind Johann Georg Hess, Johann Josef Holzinger şi Christian Schroedl.
 
Anunţul complet, publicat pe licitatiepublica.ro, poate fi vizualizat în secţiunea „Documente" a acestui articol.

Ti-a placut articolul?

Comentarii