Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:19 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 1,5 milioane de lei plăteşte APMC către Astra pentru asigurarea bunurilor (document)

ro

08 Apr, 2015 18:29 890 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa va plăti 1.597.031 de lei, fără TVA, societăţii Asigurare-Reasigurare Astra SA pentru “Servicii de Asigurare a bunurilor proprietate publică şi privată din cadrul CN APM SA Constanţa”.
 
Conform licitatiapublica.ro, contractul a fost atribuit la data de 31 martie, prin negociere. Detalii în secţiunea Documente. Intereseant este faptul că un contract similar a fost încheiat între cele două părţi şi la 31 ianuarie, însă valoarea lui este mult mai mică: 287.910 de lei.
 
Astra Asigurări este deținută de The Nova Group Investments România SA - 72,68% şi Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%. Celor două societăți li se adaugă mai multe persoane fizice şi juridice, cu o participaţie reprezentând 0,3% din capitalul social. The Nova Group Investments România şi Epsilon Estate Provider sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.
 
Din vara trecută, omul de afaceri Dan Adamescu este cercetat de către DNA pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită, fiind în arest la domiciliu. Potrivit DNA, Dan Grigore Adamescu a remis, în decembrie 2013, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpaților Stanciu Ion și Rovența Elena, judecători la Tribunalul București - Secția VII Civilă, pentru ca în schimb, magistrații să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era inculpatul Adamescu Grigore Dan.
 
Astra SA se află în procedură de redresare financiară prin administrare specială. Ultimele date financiare disponibile pe portalurile de specialitate datează din anul 2012, când firma nu se confrunta încă cu probleme financiare și raporta un profit net de peste 6 milioane de lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii