Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:41 26 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O societate din Croația va furniza servicii pentru SN Nuclearelectrica SA (document)

ro

30 Oct, 2015 16:14 922 Marime text
 
„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă câştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Societatea Națională Nuclearelectrica SA, potrivit anunțului de atribuire numărul 163205/29.10.2015, a atribuit prin încheierea unui accord cadru, iar tipul procedurii a fost prin negociere, contractul „Servicii de mapare amplasament, prioritizare, inspecții și asistență tehnică pentru conductele și rezervoarele îngropate din incinta CNE Cernavodă”, unde criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut.
 
Operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul a fost INETEC - Institute for Nuclear Technology, cu sediul social în Dolenita 28, localitatea  Zagreb , din Croația. Estimarea inițială a valorii contractului a fost de 2.971.164 euro fără TVA, iar valoarea totală finală a contractului a fost de 2.411.870,26 euro fără TVA (10.806.867,05 lei). 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii