Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:13 15 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă colaborare între Nuclearelectrica SA şi Aversa Manufacturing SRL (document)

ro

21 Nov, 2015 22:18 2412 Marime text
„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă caştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Societatea Naţională Nuclearelectrica SA plăteşte 31417.30 de lei, fără TVA, firmei Aversa Manufacturing SRL, pentru piese de schimb pentru pompe Aversa. În trecut, între cele două instituţii au mai fost semnate contracte similiare. Criteriul de atribuire a fost „preţul cel mai scăzut”.
 
Aversa Manufacturing SRL are un capital social subscris de 20200 RON, integral vărsat, şi se ocupă de „fabricarea de pompe şi compresoare”. Firma are ca asociaţi persoane juridice pe Blarkto Holdings LTD şi Benevo Holdings Limited, ambele societăţi din Cipru, potrivit Registrului Comerţului consultat la data de 21 noiembrie 2015. Apoi, în calitate de asociat persoană fizică Michael Danny Topolinski, din Canada, Ontario, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 0.0495% / 0.0495%. Tot el este şi administrator.
 
De asemenea, Michael Danny Topolinski este administratorul societăţilor Axa Cd Investment Group SRL – radiată, Autoplast Engineering SRL,  Benevo Real Estate Investments SA, amândouă în funcţiune, Grenoui Investments SA şi Topo Capital Corporation SRL, ultimele două fiind în insolvenţă.


Anunţul complet poate fi vizualizat în secţiunea „Documente" a acestui articol.

Ti-a placut articolul?

Comentarii