Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:34 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă din Marea Britanie va furniza un încălzitor electric pentru Nuclearelectrica (document)

ro

20 Nov, 2015 08:19 945 Marime text
 
„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă caştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Societatea Națională Nuclearelectrica SA, a atribuit prin negociere fară anunț de participare contractul „Încălzitor electric” (aparate electrice de încălzire ambientală), cu locul principal de livrare în Cernavodă, unde criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut.
 
Operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul este Chromalox (UK) Limited, cu sediul social în Regatul Unit al Marii Britanii în localitatea Surrey.
 
Estimarea inițială a valorii contractului a fost de 4.500 euro, fără TVA, iar  valoarea totală finală a fost de 4.000 euro, fără TVA, cu un echivalent de 17.720 lei.   
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii