Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:08 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă din Italia a încheiat un contract cu Nuclearelectrica SA (document)

ro

21 Nov, 2015 23:49 1312 Marime text
 
„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă caştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Societatea Națională Nuclearelectrica SA a atribuit, prin negociere fără anunţ de participare, un contract privind „servicii de inginerie pentru evaluarea impactului modernizării MSR-urilor asupra circuitului de drenaj MSR şi a influenţei reducerii presiunii în generatorii de abur cu 100-150 kPa în circuitul secundar BOP”.

Criteriul de atribuire a fost „preţul cel mai scăzut”, contractul revenindu-i unei firme din Italia, Ansaldo Nucleare Spa, potrivit anunţului de atribuire cu numărul numărul 164021/19.11.2015. Estimat iniţial la suma de 370000.00 euro, fără TVA, contractul a fost achiziţionat la valoarea de 285000.00 euro, fără TVA. 

Anunţul complet poate fi vizualizat în secţiunea „Documente" a acestui articol.

Ti-a placut articolul?

Comentarii