Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:01 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă din Constanţa vinde becuri şi lămpi Camerei Deputaţilor (document)

ro

01 Dec, 2015 00:00 1434 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Camera Deputaţilor a atribuit, prin licitaţie deschisă, un contract de achiziţie de materiale electrice pentru iluminat. Este vorba despre becuri şi lămpi fluorescente. S-au primit pentru acest contract patru oferte de la diverşi agenţi economici. Criteriul de atribuire a contractului respectiv a fost "preţul cel mai scăzut".  
 
La final, după analizarea ofertelor, au fost selectate firmele Power Electric SRL, cu sediul social pe strada Mircea Vulcănescu nr. 212, sector 1, Bucureşti, şi Gavricom SRL, cu sediul pe strada B.P. Hasdeu nr. 2, din Constanţa.
 
Contractul cu Power Electric SRL are o valoare finală totală de 304.114 lei, iar cel cu Gavricom SRL are o valoare de 89.639,92 de lei. În total, Camera Deputaţilor va achiziţiona becuri şi lămpi fluorescente în valoare de 393.753,92 de lei.
 
Firma constănţeană Gavricom a fost înfiinţată în 1997 şi are un capital social de 10.000 de lei. Există un asociat persoană juridică, şi anume Start SA. Asociaţi persoane fizice sunt Georgian Laurenţiu Jitaru, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 20% / 20%, şi Valer Gavriş, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50% / 50%. Acesta este şi administrator. Obiectul de activitate al acestei firme este "comerţul cu ridicata al aparatelor electrice de uz gospodăresc, al aparatelor de radio şi al televizoarelor".
 
Potrivit vrajitorul.eu, firma are 13 angajaţi şi anul trecut a avut o cifră de afaceri de 8.699.982 de lei. Societatea nu este înregistrată cu datorii la bugetul de stat.
 
Power Electric SRL a fost înfiinţată în 1995 şi are un capital social de 2.221.900 de lei. Asociaţi persoane fizice sunt Karaca Ali, român născut în Turcia, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 90% / 90%, şi Florian Valentin Niculae, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 10% / 10%. Acesta din urmă este şi administratorul firmei, care se ocupă de "comerţul cu ridicata al mobilei, al covoarelor şi al articolelor de iluminat".
 
Potrivit vrajitorul.eu, societatea nu are niciun angajat, dar a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 32.287.595 de lei. Firma nu este înregistrată cu datorii la bugetul de stat.

Ti-a placut articolul?

Comentarii