Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:15 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nuclearelectrica semnează un alt contract cu o firmă din străinătate (document)

ro

15 Sep, 2016 08:51 1582 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Societatea Naţională Nuclearelectrica SA cumpără piese de schimb „critice şi vitale pentru pompele Termomeccanica” de la o firmă din străinătate. Contractul nu intră sub incidenţa acordului privind contractele de achiziţii publice.

Preţul cel mai scăzut a fost criteriul de atribuire. Menţionăm că nu a fost organizată o licitaţie electronică. Numele operatorului economic căruia i-a fost atribuit contractul este Ansaldo Nucleare S.p.A., cu sediul în Italia.

Estimat iniţial la suma de 468912.00 euro, fără TVA, contractul a fost achiziţionat la valoarea mai mică de 385610.00 euro, fără TVA.
Nu este prima oară când Nuclearelectrica colaborează cu o firmă de peste hotare. Amintim că a mai atribuit un contract pentru achiziţia unui robinet cu ventil firmei Thompson Valves LTD, ce are sediul în UK. 

În secțiunea „Documente” poate fi consultat anunțul de atribuire publicat pe licitatiapublica.ro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii