Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:55 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nuclearelectrica SA colaborează cu o firmă din Galaţi (document)

ro

19 Mar, 2016 13:22 1452 Marime text
 

„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitaţii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă caştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.


Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Societatea Naţională Nuclearelectrica SA a atribuit un contract privind achiziţia unui „finet - metraj cu lăţime de 0,90 metri”. Au fost primite două oferite, preţul cel mai scăzut fiind criteriul de atribuire. Operatorul economic Arcotex Trade SRL, pentru suma de 300,560 RON, fără TVA, a câştigat contractul.

În ceea ce priveşte firma câştigătoare, aceasta este din Galaţi şi se ocupă de „comerţ cu amănuntul al textilelor, în magazine specializate”. Societatea are un capital social subscris de 200 RON, integral vărsat. Aurelian Monu, din Galaţi, este unic asociat. Prin urmare, are o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100% / 100%. Tot el este şi administratorul firmei.
 
La finalul anului 2014, societatea a declarat o cifră de afaceri de 377.469 de lei, un profit net al exerciţiului de 24.621 şi un număr mediu de şase salariaţi.

În secțiunea „Documente” poate fi consultat anunțul de atribuire publicat pe licitatiapublica.ro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii