Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:21 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nou contract atribuit către Messystech SRL de Nuclearelectrica SA (document)

ro

25 May, 2015 18:51 1037 Marime text
 
Societatea Naţională Nuclearelectrica SA plăteşte 1.400 de euro către Messystech SRL Bucureşti pentru achiziţionarea de “Piese de schimb critice pentru panouri MCC Tozzi”, conform licitatiapublica.ro. Contractul a fost atribuit la data de 14 mai. Detalii ]n sec’iunea Documente.
 
Înfiinţată în anul 1999, societatea Messystech SRL a câştigat de-a lungul timpului zeci de contracte cu Nuclearelectrica SA. Firma are un capital social de 900 de lei şi este deţinută, în cote egale, de soţii Tanţa şi Mirel Constantin, ambii născuţi în anul 1968, în Bucureşti.
 
Conform Registrului Comerţului, domeniul de activitate al firmei este comerţul cu ridicata al altor maşini şi echipamente de birou. În anul 2013, firma a raportat o cifră de afaceri de 1,27 milioane de lei şi un profit net de aproape 57.000 de lei, cu doar doi salariaţi. Conform vrajitorul.eu, marja profitului net al societăţii este ridicată, având în vedere industria din care face parte. Firma prezintă un nivel ridicat de stabilitate.
 
Însă evoluţia cifrei de afaceri este mult mai slabă decât cea a industriei din care face parte. Firma prezintă un risc ridicat având în vedere că nu reuşeşte să urmeze tendinţa de dezvoltare a segmentului din care face parte, mai notează sursa citată.
 
Randamentul capitalurilor este semnificativ mai mare comparativ cu industria din care face parte firma. Firma prezintă un risc foarte scăzut comparativ cu firmele competitoare şi fructifică excelent capitalul existent.
 
Dar nivelul datoriilor în total activ este semnificativ mai mare comparativ cu media industriei din care face parte. Firma are capitaluri proprii foarte reduse şi acest aspect poate afecta menţinerea echilibrului financiar.
 
Firma încasează facturile emise în termene mult mai lungi decât media industriei din care face parte. Încasarea la termene foarte mari a creanţelor creează lipsa de lichidităţi şi dezechilibru financiar (156zile faţă de zile media industriei).
 
Compania se află într-o situaţie financiară normală. Nivelul profitabilităţii operaţionale precum şi soliditatea indicatorilor de solvabilitate nu pot garanta o evoluţie total lipsită de riscuri în perioada următoare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii