Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:56 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Matra SRL și Granbis SRL vor furniza carne de vită pentru Baza Logistică Navală (document)

ro

12 Feb, 2016 08:07 2322 Marime text
 
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


 
Ministerul Apărării Naționale - UM 02022 Constanța (Baza Logistică Navală) a atribuit prin licitație deschisă – încheierea unui acord cadru contractul „Carne de vită refrigerată (pulpă vită cu os în stare termică refrigerată, spată vită cu os în stare termică refrigerată, carne vită lucru în stare termică refrigerată, vrabioară de vită fără os în stare termică refrigerată, antricot de vită fără os în stare termică refrigerată)”, unde criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut.
 
Valoarea totală finală a contractelor a fost de 753.712 lei. Operatorii economici cărora li s-au atribuit contractele sunt: Contract nr: E 277 (Carne de vită refriferată (vrabioară fără os, antricot fără os) a fost atribuit societăților Matra SRL și Granbis SRL unde estimarea inițială a valorii contractului a fost de 795.660 lei fără TVA valoarea totală finală a fost de 644.940 lei, fără TVA; Contract nr: E 278 (Carne de vită refrigerată -pulpă cu os spată cu os, carne de lucru) a fost atribuit operatorului economic Matra SRL, unde estimarea inițială a valorii contractului a fost de 132.460 lei fără TVA, iar valoarea totală finală a fost 108.772 lei fără TVA.
 
Detalii despre firmele câștigătoare:
 
Firma Matra SRL, înregistrată la Registrul Comerţului în anul 1994, are ca principal obiect de activitate „fabricarea produselor din carne (inclusiv din carne de pasăre)”. Unicul asociat este Lucian Ionescu Petrache, din Piteşti. Acesta mai este administrator şi asociat în Complex SRL, din Scorniceşti, radiată. Matra SRL a mai câştigat și în 8 iunie o licitație pentru aceeași unitate militară, prin care furniza salam de Sibiu. Recent, a câştigat un contract cu UM 02022 Constanța pentru furnizarea de peşte proaspăt.
 
Granbis SRL este o firmă care are sediul pe strada Theodor Speranţei, numărul 60, din Constanţa. Potrivit Registrul Comerţului, societatea a fost înfiinţată în anul 1994 şi are ca domeniu principal de activitate comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun. Asociat unic şi administratorul firmei este Nicolae Biserică, care mai apare ca asociat şi în Regabis Co SRL. La finele anului 2014, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 10.280.514 de lei, un profit de 870.843 de lei şi 12 salariaţi, potrivit vrajitorul.eu.
 
Anunţul complet al achiziţiei publice poate fi vizualizat în secţiunea „Documente" a acestui articol.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nea marin 14 Feb, 2016 14:42 cam "simpatic" articolul; oare e real sau ,