Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări la infrastructura de apă în orașul Aleșd din Bihor Contract de peste 5,5 milioane de euro, adjudecat de două firme constănțene (document)

ro

26 Dec, 2014 00:00 3455 Marime text
































Compania Națională de Investiții cu sediul în municipiul București, Piața Națiunile Unite nr. 9, a anunțat câștigătorul contractului „Proiectare și execuție lucrări aferente Îmbunatățirii infrastructurii de apă și apă uzată în orașul Alesd, judetul Bihor“ din cadrul proiectului „Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, a stațiilor de tratare a apei potabile și stațiilor de epurare a apelor uzate în localitățile cu o populație de până la 50.000 de locuitori”.

Potrivit anunțului de atribuire nr. 153360/24.12.2014, publicat pe licitatiapublica.ro, valoarea totală finală a contractului este de 5.449.911,33 euro. Câștigător a fost declarată asocierea SC AL Stom Company SRL, SC Geomarco Construct SRL și SC Escalia Craus SA, lider de asociere SC AL Stom Company SRL. Contractul constă în executarea lucrărilor de proiectare și execuție, proiectul tehnic și detaliile de execuție, realizarea documentelor necesare pentru elaborarea Proiectului Tehnic și Detaliilor de Execuție în conformitate cu legislația națională,  elaborarea documentațiilor necesare obținerii autorizațiilor și avizelor necesare execuției, asistența proiectantului pe parcursul execuției lucrărilor, instrucțiuni de înțretinere și exploatare, lucrări de construcție, rețele transport și distribuție apă potabilă și apă uzată din PEHD, stații pompare și stații epurare, testare și punere în funcțiune a instalațiilor și lucrărilor executate. Contractul a fost atribuit pe data de 14 noeimbrie 2014. La licitația organizată de autoritatea contractcantă s-au prezentat nouă ofertanți.

Ce spune Registrul Comerțului

Înființată în anul 1995, Al Stom Company SRL are sediul social în municipiul Constanţa, strada Siretului. Capitalul social al societății este de  100.000 de lei, integral vărsat, compus din 10.000 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Activitatea principală a societății este legată de „Lucrări de construcţii a proiectelor utilitare pentru fluide“. Alexandru Papadumitru mai figurează ca asociat şi în SC Tehno Consulting SRL. Aceleaşi date de la Registrul Comerţului mai arată că Alexandru Papadumitru a mai figurat ca asociat şi în SC Oil Petroleum SRL, SC Smart Real Estate International SRL şi SC Two for Medical SRL, acestea trei fiind, însă, radiate. La sfârşitul anului 2012, firma declarase o cifră de afaceri de 33.853.441 lei, un profit net de 1.848.566 lei şi 318 salariaţi. Despre SC Al Stom Company SRL se ştie că este una dintre societăţile constănţene cu o experienţă bogată la capitolul achiziţii publice. Aşa cum arată statistica disponibilă pe SEAP, vorbim despre peste 30 de contracte în valoare de  aproximativ 250 milioane lei, derulate din 2007 până în prezent cu instituţii ale statului. Societatea Al Stom Company a adjudecat şi în anul 2013 contractul „Înfiinţare reţele de canalizare menajeră, inclusiv staţie de epurare pentru localitatea Oituz, comuna Lumina (6.828 metri)”. Potrivit anunţului de atribuire nr.165816/6.03.2013, valoarea contractului atribuit de către Primăria Lumina a fost în valoare de 6.901.842 lei.

Geomarco Construct SRL a fost înregistrată la Registrul Comerțului în anul 2006 și are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Tomis, hotel BTT. Firma are un capital social subscris de 34.800 lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneai fiind de 1.740 lei. Asociații firmei sunt SC MARREANO INVESTMENTS LIMITED, cu sediul în Cipru, Nicosia, care deține 19 parţi sociale (95% din capitalul social) și Marcoşanu Silviu Mihai, care deține 1 parte social (5% din capitalul social). Administratorul societății care se ocupă de „Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“ este Marcoşanu Silviu Mihai.

Cel de-al treilea membru al asocierii, Scalia Craus SA a fost înființată în anul 2008 și are sediul social în municipiul Baia Mare, strada Progresului. Capitalul social subscris este de 90.000 lei, integral vărsat, compus din 9.000 de acțiuni, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociații societății sunt J. DEMERSON MANAGEMENT LLC, cu sediul social în SUA, Silverside Road, Rodney Build, care deține 5.850 de acțiuni (65% din capitalul social) și Danciu Claudiu-Valentin, care deține 3.150 de acțiuni (35% din capitalul social). Administratorii firmei sunt: Danciu Claudiu-Valentin – președinte consiliu de supraveghere, Bogdan Mircea - membru în comitetul de direcție, director comercial și administrativ, Bălan Valenţiu Alfred – președinte al directoratului, director general, Bejenaru-Dragoş Mihai - membru în consiliul de supraveghere, Ciuca Elena-Emilia - membru în consiliul de supraveghere, Stecz Ştefania-Claudia - membru în directorat, director tehnic și operaţiuni. Activitatea principală este legată de „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea“.                                                                                                                                       



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii