Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitația Poliției de Frontieră pentru achiziția de șalupe maritime de intervenție, contestată. Ce verdict a dat CNSC

ro

17 Jun, 2020 07:48 2189 Marime text
  • Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere. 
 
Licitația Inspectoratului General al Poliției de Frontieră organizată pentru achiziția de șalupe maritime de intervenție a fost contestată de o persoană juridică finlandeză! Acțiunea a fost soluționată recent de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, prin respingerea ca nefondată a contestației.
 
Conform datelor oficiale, Marine Alutech Oy AB, persoană juridică finlandeză, cu sediul social situat în Finlanda, Teijo, a formulat o contestație împotriva comunicării privind rezultatului procedurii de atribuire emis de către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de licitație deschisă, fără etapă finală de licitație electronică, organizată pentru atribuirea contractului de furnizare având ca obiect „Achiziție mijloace de mobilitate navală necesare Frontex - șalupe maritime de intervenție”.
 
În concret, Marine Alutech Oy AB a solicitat Consiliului: anularea comunicării privind rezultatului procedurii de atribuire nr. 397709/07.05.2020, precum și a actelor sau deciziilor care cuprind aceeași rezoluție de excludere a Marine Alutech Oy AB; - recunoașterea dreptului câștigat prin actele anterioare, obligarea autorității contractante să continue procedura de atribuire de la momentul anterior emiterii actului contestat (...), în sensul încheierii contractului de achiziție publică.
 
Mai departe, prin cererea de intervenție nr. 1938/28.05.2020, înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor cu nr. 21027/28.05.2020, formulată de Oy Kewatec Aluboat AB, cu sediul social în Oraș Kokkola, str. Isokarintie nr. 1, Finlanda, s-a solicitat Consiliului: - admiterea în principiu a cererii de intervenție; - respingerea, ca inadmisibil, a capătului de cerere referitor la recunoașterea drepturilor câștigate de contestatoare prin actele anterioare; - respingerea cererii referitoare la transmiterea de către autoritate a documentației de ofertare a Oy Kewatec Aluboat AB; - pe fond, respingerea contestației ca neîntemeiată/nefondată și admiterea cererii de intervenție și obligarea contestatoarei la plata cheltuielilor ocazionate de soluționarea cauzei.
 
În urma analizării documentelor depuse, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins, ca nefondată, contestația formulată de Marine Alutech Oy AB, în contradictoriu cu Inspectoratul General al Poliției De Frontieră.
 
De precizat că CNSC a admis cererea de intervenție voluntară depusă de OY Kewatec Aluboat AB.
 
Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de zece zile lucrătoare de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii