Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma a blocat lucrările la Autostrada Piteşti-Sibiu Romair Consulting ia 13 milioane de lei de la Ministerul Mediului pentru asitenţă tehnică la reducerea eroziunii costiere

ro

12 Mar, 2015 13:40 3068 Marime text
Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice plăteşte 12.923.549 de lei, fără TVA, către Romair Consulting SRL pentru un contract de servicii de „Asistenţă tehnică pentru pregătirea de proiecte axa prioritară 5 - Reducerea eroziunii costiere faza II (2014-2020)”.
 
Proiectele vizează reducerea fenomenului de eroziune costieră pentru sectoarele Mamaia Centru, Mamaia Nord, până la limita cu Năvodari, Agigea, Eforie Centru, Eforie Sud 1, Eforie Sud 2, Costineşti, Mangalia (Olimp, Neptun, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia), 2 Mai, Port Tomis - Port Constanţa, Baltă Mangalia, Stăvilar Periboină, Stăvilar Edighiol.
 
Contractul a fost atribuit la data de 26 februarie 2015, prin licitaţie deschisă, conform licitatiapublica.ro.
 
Romair Consulting SRL este firma care a găsit, în anul 2005, pentru 2,6 milioane de lei, banca la care Consiliul Judeţean Constanţa s-a îndatorat pe o perioadă de 20 de ani pentru finalizarea Pavilionului Expoziţional. În noiembrie 2013, CJC a mai încheiat cu Romair Consulting un contract de asistenţă tehnică pentru managementul integrat al deşeurilor în judeţul Constanţa, contract atribuit prin negociere fără anunţ de participare, în valoare de 1.430.310 lei.
 
În ceea ce priveşte firma Romair Consulting SRL, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, aceasta are un capital social uriaş, de 2.100.000 de lei şi îl are în prezent ca asociat unic pe Dragoş Marian Boeru, în vârstă de 31 de ani, din Bucureşti. Dragoş Marian Boeru mai apare ca asociat şi în SC Romair Energy SRL, Skyline Center SRL, SC Skyline&Partners SRL şi SC Vinul Boerului SRL.
 
De asemenea, firma a mai încheiat contracte de consultanţă cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral şi în anii 2011 şi 2013.
 
La finalul anului 2013, SC Romair Consulting SRL, înfiinţată în 1997, declarase o cifra de afaceri de 44 de milioane de lei, un profit net de aproape 9,5 milioane lei şi 187 de salariaţi.
 
Nu este de trecut cu vederea faptul că asocierea firmelor Romair Consulting şi Dongbu Engineering (Coreea) au reclamat, luna trecută, la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor desemnarea de către CNADNR a unei alte asocieri, Spea Ingineria Europe Italia – Technic Consulting Engineering România SRL drept câştigătoare pentru construcţia autostrăzii Piteşti-Sibiu. Contestaţia a blocat demararea lucrărilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii