Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:00 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ex-„Corleone” deszăpezeşte drumurile din judeţul Tulcea Firma fondată de un deputat PSD, beneficiara unui contract de peste 16 milioane lei (document)

ro

07 Feb, 2014 00:00 4452 Marime text
Lucrările de întreţinere a drumurilor judeţene din zona de est a judeţului Tulcea pentru următorii 2 ani costă peste 16 milioane lei. În ianuarie, Consiliul Judeţean Tulcea a atribuit contractul de execuţie lucrări de întreţinere multianuală iarnă – vară a reţelei de drumuri judeţene din judeţul Tulcea în perioada 2014 – 2016, pentru zona de est a judeţului firmei Mega Edil SRL din Buzău.

Autoritatea contractantă a lansat procedura de cerere de ofertă pentru care s-a primit o singură ofertă. Potrivit anunţului de atribuire, obiectul contractului constă, printre altele, în efectuarea lucrărilor de întreţinere curentă a carosabilului şi zonei drumurilor judeţene pe timp de vară prin execuţia de lucrări de reparare sectorială a carosabilului, asigurarea esteticii rutiere prin execuţia de lucrări de cosire, văruire şi corectare a plantaţiei, curăţirea şanţurilor şi menţinerea semnalizării orizontale şi verticale şi pe timp de iarnă prin execuţia de lucrări de deszăpezire manuală şi mecanică.

Valoarea totală a contractului se ridică la suma de 16.213.163,86 lei.
În ceea ce-l priveşte pe beneficiarul contractului, acesta este SC Mega Edil SRL, cu sediul în Buzău. Aşa cum arată datele de la Registrul Comerţului, firma a fost înfiinţată în anul 2004 şi are în prezent un singur asociat persoană fizică, Georgeta Mihaela Florea, iar ca administrator pe Constantin Ispas, amândoi mai apărând ca asociaţi în SC Classic Prompt Construct SRL, cu sediul tot în Buzău.
La sfârşitul anului 2012, SC Mega Edil SRL declarase o cifră de afaceri de 5.421.892 lei, un profit net de 348.890 lei şi 43 de salariaţi.

Fondator: un deputat PSD trimis în judecată de DNA

Aşa cum arată datele oficiale, cel care a pus bazele firmei în anul 2004, aceasta numindu-se la acea vreme SC Corleone SRL, a fost actualul deputat PSD de Buzău Marian Ghiveciu, care până în anul 2011 a figurat ca administrator al firmei. Tot în 2011 a renunţat şi la calitatea de asociat în firmă, el cesionând părţile sociale actualului asociat unic, Georgeta Mihaela Florea.
Despre deputatul PSD Marian Ghiveciu se ştie că la sfârşitul anului 2011 a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de „instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – în formă calificată”.
Din septembrie 2011 până în prezent SC Mega Edil SRL pare să fi derulat 10 contracte cu autorităţi publice, valoarea acestora ridicându-se la aproximativ 50 milioane lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii