Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluarea bunurilor mobile şi imobile, la solicitarea Curţii de Conturi Management Consulting Solutions câştigă de mai bine de un deceniu licitaţii la Primăria Constanţa!

ro

16 Mar, 2018 00:00 2498 Marime text
Municipalitatea a contractat serviciul de evaluare şi reevaluare a bunurilor mobile şi imobile, potrivit anunţului de atribuire nr. 187265/13.03.2018. Acest serviciu este necesar în vederea aplicării prevederilor Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, cu modificările şi completările ulterioare, pentru îndeplinirea sarcinilor trasate prin Decizia nr. 32/08.09.2016 a Camerei de Conturi Constanţa, prin care se dispun actualizarea, inventarierea domeniului public şi privat al UAT Constanţa şi înregistrarea atât în evidenţa tehnico-operativă, cât şi în evidenţa contabilă, precum şi pentru inventarierea corectă a bunurilor ce vor fi identificate ca aparţinând domeniului public / privat al municipiului Constanţa şi înscrierea în Cartea Funciară Specială, în concordanţă cu Legea Contabilităţii, Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică, Legea nr. 7/1996 a cadastrului şi a publicităţii imobiliare, precum şi cu Ordinul nr. 700/2014 privind aprobarea Regulamentului de avizare, recepţie şi înscriere în evidenţele de cadastru şi carte funciară.
 
Serviciul este necesar şi pentru reevaluarea bunurilor din patrimoniul cultural naţional identificate conform Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice (monumente, grupuri de clădiri, situri arheologice), care se va face de către evaluatori autorizaţi, conform notei Curţii de Conturi a României, înregistrată la Primăria Municipiului Constanţa sub nr. 87743/2015.

Primul contract, cu valoarea totală finală de 106.000 de lei fără TVA, a fost adjudecat de SC AC Tina Consulting SRL, cu sediul social în Galaţi. Firma a fost înfiinţată în 2007, asociat unic şi administrator fiind Florentina Tănasă. Domeniul principal de activitate vizează activităţi de contabilitate şi audit financiar şi consultanţă în domeniul fiscal.
 
Cel de-al doilea contract are o valoare de 104.170 de lei fără TVA şi a revenit SC Management Consulting Solutions SRL, cu sediul în Constanţa. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma a fost înfiinţată în anul 2003. Capitalul social subscris, de 5.000 de lei, integral vărsat, este compus din 500 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociaţi persoane fizice sunt Silviu Marius Bratu, născut pe 13.08.1976, în Alexandria, Teleorman, cu 1% din capitalul social, şi Dragoş Mihai Ipate, născut pe 13.01.1969, în Constanţa, cu 99% din capitalul social. Cel din urmă este şi administratorul firmei, care desfăşoară activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. Dragoş Ipate a mai fost asociat şi în Infocredit Consulting SRL, în prezent radiată. Aceleiaşi societăţi i-a fost atribuit şi cel de-al treilea contract, în valoare de 60.000 de lei fără TVA.
 

Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.    

Citeşte şi:

Încă un contract cu municipalitatea Bunurile imobile din Constanţa, evaluate, de opt ani, de aceeaşi firmă (document)

Cine va evalua mijloacele fixe şi mobile ale Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA (document)



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii