Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:56 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Electrocentrale Constanţa SA contractează servicii de întreţinere şi reparare a punctelor termice, de la o firmă din Paşcani (document)

ro

17 Feb, 2015 15:10 1179 Marime text
Electrocentrale Constanţa SA, a încheiat un contract de verificare, întreţinere, repararea şi etalonare a sistemelor de contorizare a energiei termice furnizate de CET PALAS către RADET Constanţa, de măsurare a debitului de gaz din SRS 7 şi de măsurare a debitului de apă brută Fir nr.1+2, conform licitatiapublica.ro.
 
Astfel, prin acest contract, firma câştigătoare, Elcost Company SRL, din Paşcani, va trebui să ofere servicii de întreţinere şi reparare la punctele termice din municipiul Constanţa şi în incinta CET Palas.
 
Valoare finală a contractului este de 86.900 de lei.
 
Conform Registrului Comerţului, Elcost Company SRL a fost înregistrată la data de 07.12.1994. Obiectul de activitate al firmei este „Instalarea maşinilor şi echipamentelor industriale”. Asociat unic este Iuliana Agavriloaei, din Roman.
 
Potrivit Vrajitorul.eu, la finalul anului 2013, Elcost Company SRL a declarat o cifră de afaceri de 812.049 de lei şi un salariat.
 
Evoluţia cifrei de afaceri este mai bună decât cea a industriei din care face parte. Firma prezintă un risc scăzut decât sectorul de activitate din care face parte (270583% faţă de % media industriei). Randamentul activelor este semnificativ mai mare decât al industriei din care face parte. Firma prezintă un risc foarte scăzut comparativ cu firmele competitoare şi are perspective solide de dezvoltare.
 
Randamentul capitalurilor este semnificativ mai mare comparativ cu industria din care face parte firma. Firma prezintă un risc foarte scăzut comparativ cu firmele competitoare şi fructifică excelent capitalul existent (43.8% faţă de % media industriei). Nivelul datoriilor în total activ este semnificativ mai mare comparativ cu media industriei din care face parte. Firma are capitaluri proprii foarte reduse şi acest aspect poate afecta menţinerea echilibrului financiar (72.45% faţă de % media industriei).

Firma încasează facturile emise în termene mult mai lungi decât media industriei din care face parte. Încasarea la termene foarte mari a creanţelor creează lipsa de lichidităţi şi dezechilibru financiar (91zile faţă de zile media industriei).
 
Altfel spus, din punct de vedere al indicatorilor financiari, compania se află într-o situaţie financiară bună. Indicatorii de profitabilitate precum şi soliditatea indicatorilor de solvabilitate garantează o evoluţie lipsită de riscuri în perioada următoare. În următoarele 6-12 luni firma nu va întâmpina dificultăţi în achitarea obligaţiilor de plata faţă de partenerii de afaceri

Ti-a placut articolul?

Comentarii