Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:30 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract încredințat în Ajunul Crăciunului Cine va face curățenie pe banii municipalității

ro

26 Dec, 2015 00:00 1991 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Anunțul privind atribuirea unui contract ce viza prestarea de servicii deîntreținere și curățenie la sediile Primăriei Constanța, cluburile și pavilioanele pentru persoane vârstnice și nevoiașe, precum și în parcări supraetajate a atras atenția mai multor agenți economici. Cinci firme și-au depus ofertele însă , potrivit informațiilor de pe licitatiapublica.ro, doar patru au fost admise.
Valoarea estimate a contractului respective a fost de 2.925.374,04 lei fără TVA, sumă acoperită de la bugetul local și care reprezenta răsplata pentru serviciile prestate. Conform specificațiilor din Caietul de sarcini, ”Serviciul de întretinere si curățenie se referă la curățarea și dezinfecția suprafetelor. Spațiile ce urmează a fi curățate au în compunere curți, birouri, holuri, casa scărilor și grupurile sanitare din sediile în care își desfășoara activitatea funcționarii Primăriei municipiului Constanța, din cluburile și pavilioanele destinate activităților de recreere a persoanelor vârstnice și nevoiașe, precum și din parcările supraetajate”.

Cine a fost interesat și cine a câștigat 

Cinci competitori și-au dorit cu ardoare să obțină contractual scos la mezat de Primăria Constanța. Aceștia au fost: SC SITFINCONT S.R.L. din Botoșani, S.C. TERRA CLEAN SERVICE S.R.L. și S.C. CIP AVANTAJ S.R.L. din Tulcea, S.C. AS GENERAL CLEANING S.R.L. din București și cunoscuta abonată la contractele Primăriei Constanța și ale Consiliului Județean Constanța, S.C. HERARCONI S.R.L. din Constanța.

Citește si:

Herarconi SRL are „lipici“ la contracte cu municipalitatea
Cine va imprima şi multiplica documentele Primăriei Constanţa?

 
Spre surprinderea multora, într-un final, contractul la care facem referire a fost adjudecat, pentru suma de 2.418.207,84 lei fără TVA, de SC CIP AVANTAJ SRL cu sediul social în municipiul Tulcea, pentru o perioadă de 36 de luni de la data atribuirii.

Conform datelor de la Registrul Comerțului, firma tulceană a fost înființată în anul 2006, este deținută de unicul actionar și administrator, deopotrivă, Ciprian Grigore Pericleanu și se axează pe ”activități generale de curățenie a clădirilor”.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Adi 26 Dec, 2015 07:45 Firma din Tulcea e condusa de Ciprian Pericleanu, un fost consilier tulcean gasit incompatibil de ANI, pt ca firma lui a castigat contracte cu primaria Tulcea. El e de fapt artist instrumentist, a fost angajat director comercial doar la firma lui ma.sa si a lui ta.su, adica aceasta firma care acum castiga licitatii la Constanta. E pnl.ist baiatu. A vizitat aproape un sfert din tarile globului de cand castiga licitatii.