Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:30 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de zeci de milioane de euro încheiat de Nuclearelectrica pentru gospodărirea deşeurilor radioactive (document)

ro

11 Apr, 2015 16:41 1483 Marime text
Societatea Naţională NUCLEARELECTRICA SA a atribuit contractul „Servicii de gospodărire deşeuri radioactive ale CNE Cernavodă”, informează licitatiapublica.ro.

Contractul a fost atribuit pentru suma de 22.090.000 (98.011.121 de lei) de euro şi presupune „servicii de gospodărire a deşeurilor radioactive rezultate din activităţile Sucursalei CNE Cernavodă, constând din: A. Servicii de caracterizare a deşeurilor radioactive B. Procesarea deşeurilor radioactive C. Tratarea/condiţionarea deşeurilor radioactive D. Activităţi de întreţinere echipamente pentru laboratorul de caracterizare deşeuri radioactive”, după cum se arată în anunţul de atribuire.

Operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul este MATE-FIN SRL, cu adresa pe calea Rahovei, nr. 321, Bucureşti. Potrivit Registrului Comerţului, asociat majoritar este Ioan Vranceanu (51% acțiuni), originar din Constanţa, care deţine societatea împreună cu Victor Moisa (20% acțiuni), Teodor Dorin Moisa (15% acțiuni) şi Daria Gheorghiu (14% acțiuni).  Mate-Fin SRL a fost înregistrată la Registrul Comerţului la data de 31.03.1992 și are ca obiect de activitate „comerț cu ridicata nespecializat”.

Ioan Vranceanu este administrator al MATE FIN SRL, şi administrator şi ascoiat al MATE-FIN NUCLEAR CONSULTING SRL, MATE-FIN NUCLEAR WASTE MANAGEMENT SRL, toate în funcţiune, cu sediul în Bucureşti.

Conform vrajitorul.eu, la finalul anului 2013, Mate Fin SRL declarase o cifră de afaceri de 19.909.399 de lei, 36 de salariaţi şi un profit net de 6.094.317 de lei.

Potrivit presei naţionale, firma are punctul de lucru în Centrul Capitalei, pe Str. Vulturilor, unde, teoretic, sunt transportate şi distruse deşeurile radioactive. Practic, firma este doar un intermediar, care duce containerele în Suedia, unde acestea sunt incinerate.

În ultimii ani, majoritatea contractelor Nuclearelectrica pentru gospodărirea deşeurilor radioactive- fiecare de zeci de milioane de euro- au fost câştigate de firma Mate Fin.

Citeşte şi
Surse radioactive etalon - 24.10.2013

Servicii de procesare a deseurilor lichide organice radioactive si amestec solid-lichid organic radioactiv - 07.09.2012
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii