Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de circa 900.000 de lei O firmă din Baia Mare va realiza harta cadastrală a Porturilor Constanţa şi Tomis (document)

ro

06 Apr, 2017 00:00 4262 Marime text


Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou-înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.

Portul Constanţa şi Portul Tomis vor avea o hartă cadastrală. Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APMC) a anunţat cine se va ocupa de realizarea cadastrului portuar aferent teritoriilor celor două porturi.
 
Potrivit anunţului de atribuire, publicat pe licitatiapublica.ro, contractul „Servicii de cadastru portuar aferent teritoriilor Porturilor Constanţa şi Tomis“ a fost atribuit societăţii Fida Solutions SRL. Obiectul contractului constă în realizarea unei reţele geodezice de sprijin, a unei hărţi topografice digitale, a cadastrului teritoriului (intabulare în cartea funciară, actualizare informaţii tehnice, pentru Porturile Constanţa şi Tomis; întocmire documentaţii, planuri de amplasament şi delimitare, fişiere CP, taxe OCPI), alipirea loturilor şi extrase CF de informare, certificate de urbanism, avizare OCPI şi realizarea GIS pe porturi (Constanţa şi Tomis) - platformă minimala INSPIRE şi licenţă software pentru utilizarea acestor GIS-uri, conform caietului de sarcini.
 
La licitaţia organizată de CN APMC au fost depuse şase oferte. În urma deliberării, contractul a fost atribuit societăţii Fida Solutions SRL, din Baia Mare. Valoarea contractului atribuit este de 790.000 de lei, plus TVA, adică 940.100 de lei.
 
„Lucrările deja au început. Contractul are o durată de 24 de luni, dar sperăm să realizăm mai repede cadastrul portuar aferent teritoriilor porturilor Constanţa şi Tomis“, a declarat Andrada Opriş,
consilier juridic al societăţii Fida Solutions SRL.

Despre câştigătoarea contractului 

Înfiinţată în anul 2003, Fida Solutions SRL are sediul social în municipiul Baia Mare. Capitalul social subscris, de 3.000 de lei, integral vărsat, este compus din 300 de părţi sociale. Asociat unic al societăţii este Iulian Furnea, născut pe
4.02.1979, în Târnăveni, Mureş. Tot el este şi administratorul societăţii, care desfăşoară „alte activităţi de servicii privind tehnologia informaţiei“.

Iată ce lucrări vor fi realizate prin contract! 

Potrivit caietului de sarcini, CN APMC doreşte ca, prin acest contract, să se realizeze în cadrul Complexului Portuar Constanţa - Tomis (CPCT), pentru fiecare port în parte, reţeaua geodezică de sprijin pentru măsurătorile necesare în vederea întocmirii hărţii topografice a terenurilor aflate în gestiunea CN APM SA Constanţa şi pentru măsurătorile necesare în vederea urmăririi comportării în timp a construcţiilor din acest teritoriu. De asemenea, se doreşte realizarea hărţii topografice digitale a terenurilor din Porturile Constanţa şi Tomis aflate în gestiunea CN APM SA Constanţa.
 
Harta digitală constituie componenta principală a bazei de date din structura CPCT şi reprezintă suportul pentru poziţionarea tuturor datelor cu referinţă geografică. CN APM SA Constanţa deţine harta topografică digitală realizată în perioada 1996 - 1999, dar, din cauza dinamicii investiţiilor, aceasta nu mai corespunde realităţii din teren în proporţie de peste 70 - 80% şi trebuie reambulată.
 
Potrivit contractului, se va realiza şi cadastrul teritoriului (intabulare în cartea funciară - actualizare informaţii tehnice - pentru Porturile Constanţa şi Tomis, întocmire documentaţii, planuri de amplasament şi delimitare, fişiere CP, taxe) aflat în gestiunea CN APM SA Constanţa, reprezentat prin întocmirea documentaţiei cadastrale şi reintabularea în cartea funciară a terenurilor. În caietul de sarcini se prevede că, până la intabularea Porturilor Constanţa şi Tomis, au fost alocate numere cadastrale şi tot atâtea cărţi funciare deschise pentru circa 150 de incinte din porturi în Sistem de Proiecţie Stereografic Local Port Constanţa, pentru care se vor reface documentaţiile în Sistem de Proiecţie Stereo`70 şi se vor reînscrie în cărţile funciare respective.
 
În plus, potrivit contractului, se vor alipi loturi şi extrase de cărţi funciare de informare, certificate de urbanism şi avizare de la Oficiul de Cadastrare şi Publicitate Funciară (OCPI). Pentru cele 150 de incinte pentru care au fost deschise cărţi funciare înainte de intabularea porturilor, CN APM SA doreşte alipirea acestora la Portul Constanţa sau Portul Tomis, mai puţin Stadionul Portul şi staţia de transformare Port IV, printr-o procedură agreată de către OCPI Constanţa. De asemenea, potrivit caietului de sarcini, CN APMC doreşte realizarea GIS pe porturi (Constanţa şi Tomis) - platforma minimală Inspire şi licenţa software ARCGIS pentru utilizarea acestor GIS-uri.

Persoane responsabile de atribuirea contractului 

Persoanele cu funcţie de decizie în cadrul licitaţiei sunt: director general - Dan Nicolae Tivilichi, director general adjunct - Marian Tănase, director economic - Daniela Şerban, director Infrastructură - Mihaela Alina Staetu, şef Departament Achiziţii Publice - Otilia Ifimov, şef Serviciu Juridic şi Contencios - Tănase Iulian Pepi, şef Serviciu Cadastru - Liliana Mihai, şef Birou Cartografie şi Evidenţe Funciare - Nicolae Oprişcan.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de atribuire a acestei licitaţii. 

Citeşte şi:

CN APMC vrea să realizeze cadastrul pentru porturile Constanţa şi Tomis (document)

CN APMC va scoate din conturi două milioane de lei Porturile Constanţa şi Tomis vor avea o hartă cadastrală, după 20 de ani! (documente)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii