Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract cu fonduri europene Cinci firme au câştigat licitaţia de modernizare a Aeroportului “Delta Dunării” Tulcea (document)

ro

09 Aug, 2015 13:10 2933 Marime text
 
Regia Autonomă Aeroportul "Delta Dunării" Tulcea a atribuit un contract de modernizare şi extindere a pistei şi a platformei de îmbarcare-debarcare pentru aeroport, potrivit licitatiepublica.ro. Potrivit anunţului 160.524, lucrările de modernizare vor fi efectuate la sediul Regiei Aeroportul "Delta Dunării" de pe şoseaua Tulcea – Constanţa. Descrierea succintă a contractului: elaborare PT, asistenţă din partea proiectantului, execuţie lucrări de modernizare infrastructură de mişcare, execuţie lucrări canalizare pluvială, instalaţii de balizaj, marcaje şi inscripţionări, execuţie copertine şi bandă bagaje, probe tehnologice, punere în funcţiune, autorizare PDA de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română.
CLAUZĂ SUSPENSIVĂ Procedura de atribuire este iniţiată sub incidenţa prezenţei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de încheierea contractului de finanţare cu Ministerul Transporturilor - AM POST, semnarea contractului făcându-se cu respectarea dispoziţiilor art. 94 din HG nr. 925/2006, cu modificările şi completările ulterioare. Având în vedere dispoziţiile OUG nr. 34/2006 şi HG nr. 925/2006 cu modificările şi completările ulterioare, Autoritatea Contractantă precizează că va încheia contractul cu ofertantul declarat câştigător numai în măsură în care fondurile necesare achiziţiei vor fi asigurate prin semnarea contractului de finanţare cu Ministerul Transporturilor. În cazul în care, indiferent de motive, contractul de finanţare cu Ministerul Transporturilor nu se va semna, Autoritatea Contractantă îşi rezervă dreptul de a aplică prevederile art. 209 alin (1) lit. c) din OUG 34/2006 cu modificările şi completările ulterioare, după primirea notificării din partea Ministerul Transporturilor cu privire la neacordarea finanţării, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziţie publică. Ofertanţii din cadrul acestei proceduri înţeleg că Autoritatea Contractantă şi/sau Ministerul Transporturilor nu pot fi consideraţi răspunzători pentru vreun prejudiciu în cazul anulării procedurii de atribuire, indiferent de natură acestuia şi indiferent dacă Autoritatea Contractantă şi/sau Ministerul Transporturilor au fost notificaţi asupra existenţei unui asemenea prejudiciu. Ofertanţii din cadrul acestei proceduri acceptă utilizarea condiţiilor speciale de mai sus/clauzei suspensive, asumându-şi întreagă răspundere în raport cu eventualele prejudicii pe care le-ar putea suferi în situaţia descrisă.
Valoarea totală finală a contractului, atribuit prin licitaţie deschisă, se ridică la 49.484.685,18 de lei. Se vor efectua lucrări de construcţii de aerodromuri, piste de decolare şi de aterizare şi suprafeţe de manevrare, lucrări de construcţii de canalizări de ape pluviale, lucrări de marcaj rutier, instalare de balizaje, servicii de proiectare tehnică pentru infrastructură de transport.
Câştigătorii licitaţiei sunt Societatea Tehnic Asist S.R.L. (lider asociere), cu sediul în satul Cătămăreşti Deal, comuna Mihai Eminescu, localitatea Botoşani, Societatea de Construcţii Napoca S.A. (asociat 2), cu sediul în Cluj-Napoca, S.C. Col Air Trading S.R.L.( asociat 3), str. Ocolului, Bucureşti, S.C. Loial Impex S.R.L. (asociat 4), str. Mărăşeşti, nr. 44, Suceava, S.C. Specialist Consulting S.R.L. (asociat 5), b-dul Nicolae Titulescu, nr. 163, Bucureşti.
Contractul ar putea fi subcontractat în proporţie de 1%. Descriere succintă a valorii/procentului din contract care urmează să fie subcontractat: 0.45% S.C. Dmv Aviatech S.R.L. 0.1% Cornel&Cornel Topoexim S.R.L.
Contractul de faţă este legat de un proiect finanţat din fonduri comunitare, ce face parte din cadrul Programului Operaţional Sectorial Transport 2007 - 2013, Axa prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 2.4.: "Modernizarea suprafeţelor de mişcare, extinderea pistei şi a platformei de îmbarcare-debarcare pentru Aeroportul "Delta Dunării" Tulcea ".
În scopul aplicării art.69 ind 2 alin.2 din OUG 34/2006,se va prezenţa declaraţia Formularul 7. Cerinţă:Prezentarea declaraţiei privind calitatea de participant Ofertantul trebuie să completeze Formularul 7. În cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat să prezinte acest formular. Ofertantul nu are dreptul, în cadrul acestei proceduri: a) să depună două sau mai multe oferte individuale şi/sau comune, sub sancţiunea excluderii din competiţie a tuturor ofertelor în cauza; b) să depună oferta individuală/comună şi să fie nominalizat că subcontractant în cadrul unei alte oferte, sub sancţiunea excluderii ofertei individuale sau, după caz, a celei în care este ofertant asociat; c) să depună oferta individuală/comună şi să fie nominalizat că terţ susţinător în cadrul unei alte oferte, sub sancţiunea excluderii ofertei individuale sau, după caz, a celei în care este ofertant asociat; d) Întreprinderile afiliate au dreptul de a participa în cadrul aceleiaşi proceduri de atribuire, dar numai în cazul în care participarea acestora nu este de natură să distorsioneze concurenţă. În cazul în care, după aplicarea criteriului de atribuire oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, se constată că ofertele clasate pe primul loc au punctaje egale, departajarea se va face în funcţie de preţ. În cazul în care se constată că ofertele respective au preţuri egale, autoritatea contractantă va solicită reofertarea în plic închis, în vederea departajării ofertelor. Durata contractului este de maxim 7 luni, din care 2 luni proiectare şi 5 luni execuţie. Propunerea financiară totală prezentată de operatorii economici, trebuie să conţină, că element distinct constitutiv, valoarea rezultată în urmă aplicării procentului de diverse şi neprevăzute la propunerea financiară (fără diverse şi neprevazue ) depusă. Pentru vizualizarea documentaţiei de atribuire încărcate în SEAP operatorii economici trebuie să aibă un program necesar vizualizării fişierelor semnate electronic (acest program fiind disponibil gratuit pe site-urile furnizorilor de semnătură electronică).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii