Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:45 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract consistent semnat de CFR cu Euro Construct Constanţa (document)

ro

23 Jun, 2015 13:39 1713 Marime text
 
Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" – SA, prin sucursala Regională Constanţa a atribuit mai multe contracte pentru “reparaţii curente la instalaţiile SCB de pe raza Secţiei CT-1 Constanţa – 4 loturi”. Este vorba de staţiile Constanţa Port B PC-1, Constan’ţa Port Mol V, Constanţa Port A şi Constanţa Port B3. Conform licitatiapublica.ro, contractele au fost atribuite la data de 19 iunie, în urma unei licitaţii deschise. Detalii în secţiunea Documente.
 
Câştigătorii sunt SC Radaria SRL Galaţi, care a pus mâna pe două contracte de 258.000, respectiv 141.277 de lei, fără TVA şi SC Euro Construct SA Constanţa,  cu un contract de 102.000 de lei. Sumele nu includ TVA.
 
Radaria SRL a mai colaborat cu CFR la modernizarea gării Piatra Neamţ. Conform ultimelor date furnizate de Registrul Comerţului, firma este deţinută de Mihau Cucutianu, născut în 1947 în judeţul Iaşi.
 
Euro Construct tocmai ce mai câştigat, în urmă cu o lună, un contract consistent cu CFR, pentru salubrizarea vagoanelor şi este o firmă cunoscută ca abonat al companiei, conform ziuanews.ro.
 
Euro Construct SA este deţinută în proporţie de 87,25% de către Tudor Vlad, ceferist cu vechime şi numeroase funcţii de conducere în structurile CFR. Tudor Vlad a fost chiar şi director general al SNTFC CFR Călători SA, în perioada 2005- 2006, iar în 2007 a fost numit de ministrul de atunci al Transporturilor, Radu Berceanu, preşedinte al Autorităţii Feroviare Române (AFER). În 2009, PSD l-a nominalizat pentru şefia Regionalei Constanţa a CFR Călători, iar ultimele informaţii publice despre el îl arătau, în 2010, director al CFR Ferry Boat SA, structură din cadrul CFR Marfă, aminteşte ziuanews.ro.
 
Tudor Vlad nu este însă nici pe departe singurul ceferist din Euro Construct SRL Constanţa, firmă în care se mai află Constantin Străinu, cu 5,69%, Ovidiu Mugurel Cherţ, cu 5,04%, Nicoleta Papuc, cu 5,04%, Niculina Bolchiş, cu 1,01%, Marin Vintilă, cu 1,01% şi GheorgheŞerbănescu, cu 1,01%. Până în octombrie 2012, asociatul majoritar al Euro Construct era Vasile Ivanof, fost consilier local PPDD în Medgidia, care şi-a cedat părţile sociale către Tudor Vlad.
 
Din ceilalţi asociaţi, cel mai cunoscut este Constantin Străinu, de asemenea fost angajat CFR, care mai deţine firme precum România Euroest şi Eurofer Trans, câştigătoare a numeroase contracte cu societăţile naţionale de căi ferate. Până în martie 2013, cenzor al Euro Construct SA Constanţa era Daniela Ţăranu, soţia lui Horia Gabriel Ţăranu, şeful CFR Călători Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii