Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Confort Urban gestionează strângerea câinilor din Constanța. Nu se vede dar în schimb încasează 550.000 lei de pe an pentru această activitate (DOCUMENTE)

ro

06 Apr, 2022 00:00 3124 Marime text
  • Primăria Constanța a atribuit contract de gestiune directă pentru prestarea activităților specifice de capturare, transport și îngrijire a câinilor fără stăpân din municipiul constanța societății Confort Urban, vezi secțiunea „documente”
  • Contractul dintre UAT Municipiul Constanța și SC Confort Urban SRL este pe 5 ani și are o valoare de 2.8 milioane lei fără TVA
  • Valoarea anuală a contractului este de 552.225 lei fără TVA
 

Primăria Constanța a atribuit contract de gestiune directă pentru prestarea activităților specifice de capturare, transport și îngrijire a câinilor fără stăpân din municipiul constanța societății Confort Urban, vezi secțiunea „documente”.

Contractul dintre UAT Municipiul Constanța și SC Confort Urban SRL este pe 5 ani și are o valoare de 2.8 milioane lei fără TVA.

Valoarea anuală a contractului este de 552.225 lei fără TVA.

Potrivit contractului, animalele capturate vor fi transportate și adăpostite la biobaza de pe strada Câmpul cu Flori nr.11.

Menționăm că proiectul de hotărâre de aprobare a încheierii Contractului privind serviciul de capturare, transport și îngrijire a câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Constanța, între UAT Municipiul Constanța și SC Confort Urban SRL a fost aprobat și de Consiliul Local Municipal Constanța.

Totodată Primăria municipiului Constanța a emis un Certificat de Urbanism nou pentru baza de supraveghere a animalelor fără stăpân.
 
Mai exact, prin CU 546 din data de 4 aprilie 2022, municipalitatea a emis pentru UAT Constanța documentul cu scopul de a reabilita și moderniza baza de supraveghere a animalelor fără stăpân și desființare corpuri existente conform art. 8 alin. 4 din Legea 50/1991.
 
Potrivit Primăriei Municipiului Constanța, în adăpostul situat pe strada Câmpul cu Flori, nr.11 (fostă strada Vârful cu Dor, nr. 5) se află 190 de câini care așteaptă să fie adoptați. 
 
Și mai multe patrupede se află pe străzile din municipiul Constanța iar o parte dintre acestea așa cum susțin și autoritățile locale nu pot fi capturate.

Constănțenii se simt depăşiţi de situaţia câinilor maidanezi din oraş.

Acestea se înmulţesc pe zi ce trece, iar oamenilor care locuiesc în unele cartier le este teamă să iasă din casă.

Deşi au existat numeroase cazuri în care vieţile lor au fost puse în pericol din cauza patrupedelor, autorităţile locale nu au momentan soluţii pentru stoparea acestui fenomen.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Activitatea de capturare a câinilor comunitari a fost reluată în municipiul Constanța. Unde ajung patrupedele

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii