Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:58 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Costineşti a acordat un contract de servicii de salubrizare către Iridex Group Import-Export Bucureşti Filiala Costineşti SRL (document)

ro

27 Feb, 2015 15:21 2319 Marime text
Comuna Costineşti a acordat, prin licitaţie deschisă, un contract pentru „delegarea gestiunii prin concesiune a unei părţi a serviciului de salubrizare al comunei Costineşti, judeţul Constanţa“. Estimat iniţial la suma de 7.228.326,06 lei, contractul a fost atribuit pentru suma de 5.494.773,20 lei.

Potrivit anunţului de atribuire cu numărul 155527/27.02.2015, serviciile constau în „servicii de eliminare a deşeurilor menajere şi a apelor menajere; servicii de igienizare şi servicii similare“, clasificate în  „servicii de curăţare şi măturare a străzilor“ şi „servicii de deszăpezire“.


Operatorul economic căruia i s-a atribuit contractul este Iridex Group Import-Export Bucureşti Filiala Costineşti SRL.

Despre Iridex Group Import-Export Bucureşti, Filiala Costineşti SRL

Iridex Group Import-Export Bucureşti, Filiala Costineşti, este prezentă de ani buni în întregul judeţ, dar şi în porturile maritime, unde se ocupă de colectarea deşeurilor, deszăpezire şi întreţinerea spaţiilor verzi. Iridex Group a fost înfiinţată în anul 2008. Societatea are sediul social în satul Schitu, comuna Costineşti. Firma se ocupă de „colectarea deşeurilor nepericuloase“. Firma-mamă este Iridex Group Import-Export SRL, înfiinţată în anul 1991.

Asociaţii societăţii Iridex Group Import-Export Bucureşti, Filiala Costineşti SRL, sunt SC Servicii Salubritate Bucureşti SA, Iridex Group Import-Export SRL şi asociatul persoană fizică Olga Anghel, născută în 1948, în Bucureşti. Administratorul societăţii este Florin Pascu, născut în 1971, în Cluj-Napoca. De altfel, Iridex Group Import-Export SRL, Filiala Costineşti SRL, a câştigat, la începutul anului 2014, de la Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, contractul „Închiriere containere şi ridicare reziduuri menajere în spaţii CREIR CF Constanţa din incinta Port Constanţa“, în valoare de 27.974 de lei. În 2013 societatea şi-a adjudecat de la Primăria Valu lui Traian contractele: „Concesionare a unei părţi a serviciului de salubrizare“, „Delegarea gestiunii prin concesiune a unei părţi a serviciului de salubrizare al Asociaţiei de dezvoltare intercomunitară Grup local de acţiune Deleni“ şi „Delegarea gestiunii prin concesiune a unei părţi a serviciului de salubrizare al comunei Pecineaga“. La acestea se adaugă contractul obţinut în anul 2011, având ca obiect „Colectare gunoi menajer din staţii CF din incinta Portului Constanţa“, atribuit de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Iridex Group Import-Export Bucureşti SRL este o societate cu situaţie financiară bună

Conform site-ului Vrajitorul.eu, compania se află într-o situaţie financiară bună. Indicatorii de profitabilitate precum şi soliditatea indicatorilor de solvabilitate garantează o evoluţie lipsită de riscuri în perioada următoare. În următoarele 6-12 luni firma nu va întâmpina dificultăţi în achitarea obligaţiilor de plata faţă de partenerii de afaceri.Astfel, marja profitului net este ridicată având în vedere industria din care face parte. Firma prezintă un nivel ridicat de stabilitate (19.98% faţă de % media industriei). Evoluţia cifrei de afaceri este mai bună decât cea a industriei din care face parte. Firma prezintă un risc scăzut decât sectorul de activitate din care face parte (3.06% faţă de % media industriei). Randamentul activelor este scăzut comparativ cu al industriei din care face parte. Firma prezintă o competitivitate scăzută comparativ cu firmele competitoare. Randamentul capitalurilor este semnificativ mai mare comparativ cu industria din care face parte firma. Firma prezintă un risc foarte scăzut comparativ cu firmele competitoare şi fructifică excelent capitalul existent (6.53% faţă de % media industriei). Nivelul datoriilor în total activ este semnificativ mai mare comparativ cu media industriei din care face parte. Firma are capitaluri proprii foarte reduse şi acest aspect poate afecta menţinerea echilibrului financiar (18.85% faţă de % media industriei). Firma încasează facturile emise în termene mult mai lungi decât media industriei din care face parte. Încasarea la termene foarte mari a creanţelor creează lipsa de lichidităţi şi dezechilibru financiar (194 de zile faţă de zile media industriei).

Ti-a placut articolul?

Comentarii