Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania Națională de Investiții caută asistență tehnică pentru restaurarea bisericii de lemn „Adormirea Maicii Domnului“, din Techirghiol (document)

ro

25 Sep, 2020 00:00 3633 Marime text
  • Suma pe care CNI o pune la bătaie pentru asistența tehnică acordată proiectantului la contractul de reabilitare a lăcașului de cult este de 79.831,94 de lei.
  • Biserica de lemn cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“, din Techirghiol, a fost construită de bătrânii maramureşeni din satul Maioreşti, judeţul Mureş, în anul 1750.
  • Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 12 octombrie 2020, ora 15.00.
Compania Națională de Investiții a publicat anunțul de participare simplificat pentru asistență tehnică a proiectantului pe toată durata de derulare a contractului de restaurare a bisericii de lemn „Adormirea Maicii Domnului“, din cadrul Mânăstirii Sfânta Maria, din Techirghiol.
În acest sens, în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice a fost publicat deja anunțul, potrivit căruia suma pe care CNI o pune la bătaie pentru acest contract este de 79.831,94 de lei.
Biserica de lemn cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“, din Techirghiol, a fost construită de bătrânii maramureşeni din satul Maioreşti, judeţul Mureş, în anul 1750.
Ulterior, lăcașul de cult a fost strămutat de regele Carol II din satul Maioreşti, la stana Sfânta Ana din Bucegi.
În cele din urmă, în 1951 patriarhul Justinian a reamplasat-o în incinta Casei de odihnă a Patriarhiei din Techirghiol.
În prezent, biserica face parte din ansamblul Mânăstirii Sfânta Maria din Techirghiol, ca monument istoric individual, clasat în grupa valorica A, inregistrată în lista monumentelor istorice la nr. CT - II - m-A-02916.

Atribuit prin procedura simplificată

Legat de noua procedură lansată de CNI, obiectul contractului îl reprezintă „asistența tehnică a proiectantului pe toată perioada de derulare a proiectului pentru obiectivul de investiții «Restaurarea, consolidarea și punerea în valuare a bisericii de lemn Adormirea Maicii Domnului, în scopul valorificării turistice a Mânăstirii Sf. Maria, din Techirghiol, județul Constanța»“.
Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut, iar finanțarea se face din fonduri bugetare.
Contractul va fi atribuit prin procedura simplificată și nu se va orgnaiza o licitație electronică.
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 12 octombrie 2020, ora 15.00, urmând ca deschiderea ofertelor să aibă loc tot atunci.
Dacă două sau mai multe oferte clasate pe primul loc au prețurile egale, atunci, pentru departajare, autoritatea contractantă va solicita prin intermediul SEAP ofertanților care au ofertat cel mai mic preț, o nouă propunere financiară, transmite CNI.
În acest caz, contractul va fi atribuit ofertantului a cărui nouă propunere financiară are prețul cel mai scăzut.
De asemenea, potențialii ofertanți pot vizita amplasamentul pentru a evalua, pe propria răspundere, cheltuială și risc, datele necesare pregătirii și elaborării ofertei, mai arată autoritatea contractantă.

În Secțiunea Document puteți consulta anunțul complet pentru acest contract, întocmit de Compania Națională de Investiții.
 
Citește și:

Apa lacului Techirghiol a scăzut cu aproximativ un metru. Ce spun specialiștii
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii