Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania Națională de Investiții a atribuit prin achiziție directă mai multe contracte SRL-ului constănțean controlat de familia Nastasia (DOCUMENTE)

ro

21 Nov, 2022 00:00 1615 Marime text
  • CNI derulează o serie de proiecte în mai multe localități din județul Constanța
  • Mai multe contracte de asistență tehnică în cadrul acestor proiecte au fost câștigate direct de SC Conalsim Prest SRL, companie controlată de Alexandru Florin Nastasia și Simona Nastasia
  • Alexandru Florin Nastasia este fratele lui Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, condamnat, alături de Elena Udrea, într-unul dosar în care a fost cercetat pentru luare de mită
  • Contractele vizează construirea de creșe în Mangalia, Agigea, Lumina și municipiul Constanța
 

 
Compania Națională de investiții a atribuit prin achiziție direct o serie de contracte care vizează mai multe obiective din județul Constanța.
 
Toate contractele au fost câștigate de SC Conalsim Prest SRL, companie cu sediul social în Constanța controlată de Alexandru Florin Nastasia și Simona Nastasia.
 
Alexandru Florin Nastasia este fratele lui Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, condamnat, alături de Elena Udrea, într-unul dosar în care a fost cercetat pentru luare de mită.
 
Compania Națională de Investiții a atribuit către SC Conalsim Prest SRL pe 25 octombrie 2022 servicii de asistență tehnică pentru proiectul  - construire creșă medie, în Mangalia pe strada Ion Jalea nr.2. Contractul are o valoare de 113.489,9 lei.
 
Un alt contract în valoare de 81.339,98 lei a fost atribuit pe 1 noiembrie și vizează servicii de asistență tehnică pentru proiectul – construire creșă mică în municipiul Constanța, cartierul Palazu Mare.


 
Conalsim Prest SRL va asigura serviciile de asistență tehnică și în cadrul unui alt proiect realizat de Compania Națională de Investiții în localitatea Lumina din județul Constanța, unde se construiește o creșă mica pe strada Morii la nr.79. Contractul a fost atribuit pe 26 octombrie și are o valoare de 81.339,98 lei.
 


Aceeași firmă a familiei Nastasia asigură asistența tehnică și în cadrul proiectului din Agigea, acolo unde CNI construiește o creșă mică pe strada Dinu Lipatti nr.2. Și acest contract a fost atribuit tot pe 25 octombrie și are o valoare de 81.339,98 lei.
 
Despre Conalsim Prest SRL
 
Compania a fost înființată în 2010 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 7112 - Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea .
Cifra de afaceri a fost de 536.346 lei în anul 2021, cu un profit de 357.470 lei, după 12 ani de activitate.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 14% și a raportat un număr de 1 angajați în anul 2021.
Sediul social este în municipiul Constanța, pe strada Rovine iar asociați în firmă sunt Simona și Alexandru Florin Nastasia, ambii cu câte 50% participare la capitalul social.

Cei doi sunt și administratorii firmei.

Potrivit www.confidas.ro, compania  a încheiat trei contracte din achiziții publice în valoare de 110.731,00 lei.
 
Alexandru Florin Nastasia este fratele lui Gheorghe Nastasia.

Prin decizia penală nr. 93 din 05.06.2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:  „Condamnă pe inculpatul Nastasia Gheorghe, secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, la data faptei, la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită”, într-unul din dosarele unde a fost condamnată și Elena Udrea.
 
În martie 2021, Curtea de Apel București a decis pentru Gheorghe Nastasia (fost secretar general al Ministerului Dezvoltări) o pedeapsă de 6 ani de închisoare, pentru luare de mită, nedefinitivă, unde a fost condamnată, alături de alții, și Elena Udrea. Procurorii au precizat, în această speță, că Elena Udrea, pe atunci ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, este acuzată că, în perioada octombrie – noiembrie 2009, l-a determinat pe Gheoghe Nastasia, la acea vreme secretarul general al ministerului, să ceară şi să primească suma de aproape un milion de lei de la un om de afaceri, în schimbul asigurării plăţii unor contracte pe care societatea respectivă le avea în derulare.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Conalsim Prest, contract cu CN ACN Constanța. În firmă este fratele lui Gheorghe Nastasia, condamnat alături de Elena Udrea


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii